Даниел Смилов: Накратко за интервюто на Слави Трифонов

0
"Приказките какви били Кирил Петков и Асен Василев и какво казали на Слави, и как ПП или ДБ не ги уважавали е добре да се доразвият и изяснят в някоя кръчма - там им е мястото", пише Смилов
"Приказките какви били Кирил Петков и Асен Василев и какво казали на Слави, и как ПП или ДБ не ги уважавали е добре да се доразвият и изяснят в някоя кръчма - там им е мястото", пише Смилов Снимка: 7/8 ТВ

Накратко за интервюто на Слави Трифонов по "Дарик":

1) Правителството не управлявало добре финансите, но Слави не знае защо - били му казали така "неговите експерти";

2) България изхарчила много пари и взела много заеми, което просто не е вярно. Бюджетните дефицитите са в рамките на предвиденото, изхарчените излишъци са за пенсии и енергийни компенсации, а общата задлъжнялост на страната е по-малка спрямо миналата година. Водят се преговори за членство в OECD, имаме реален шанс за Шенген и за еврозоната, износът и промишленото производство сериозно нарастват... Всичко това беше добре показано от Константин Вълков, който не се остави да му говорят врели-некипели...;

3) Слави Трифонов не знае кое е по-добре за България: да продължим дългосрочните договори с Газпром или не. Затова не може да оцени реалното постижение на управлението, че се справя съвсем приемливо след спирането на газа от Москва;

4) М-А-К-Е-Д-О-Н-И-Я била проблемът за напускането на коалицията според него, но незнайно защо. Може би защото Северна Македония вече е готова да предложи това, което удовлетворява всичките ни искания, а и ЕС е готов да е гарант на изпълнението на условията ни.

А приказките какви били Кирил Петков и Асен Василев и какво казали на Слави, и как ПП или ДБ не ги уважавали е добре да се доразвият и изяснят в някоя кръчма - там им е мястото, защото форумът трябва да отговаря на съдържанието и дълбочината на аргументацията. В кръчмата могат да се доразвият и темите за връзката между Слави и проверката по КПП-та, македонската музика и останалите безценни винетки от интервюто.

ИТН така или иначе вече изиграха своята роля. В три парламента те се опитват да компрометират с инсинуации, откровени лъжи и цяла торба глупости и безсмислици алтернативно управление на ГЕРБ и ДПС. Сега излязоха от коалицията, защото прецениха, че вече са успели в мисията си. Явно се готвят да консумират позитивите от откровената си връзка с партиите, срещу които уж се бореха. Без значение колко пъти са се виждали с Доган или Борисов и без значение дали ще има ново правителство на ГЕРБ, ДПС, ИТН (+Възраждане) в този парламент или предсрочни избори.

Накрая две думи и за естетиката на театрото на интервюирания: от нея лъхаше основно на арогантност и самозабравяне. Иначе театрото си беше мъчително за гледане.

Даниел Смилов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    избирател
    Много точно казано!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари