Превзета държава - това е положението

3
Във всеки един сектор на националната икономика доминира по някоя олигархична структура, контролирана от хора, подобни на Черепа, Домусчиев, Шиши и пр. приближени до властта мега-бизнесмени
Във всеки един сектор на националната икономика доминира по някоя олигархична структура, контролирана от хора, подобни на Черепа, Домусчиев, Шиши и пр. приближени до властта мега-бизнесмени Снимка: Dunavmost, архив

Сваленото оня ден ръководство на Булгаргаз май защитавало не българския държавен интерес, а интереса на чужди държави и корпорации. Добро утро! То да беше само Булгаргаз…

Във всеки един сектор на националната икономика доминира по някоя олигархична структура, контролирана от хора, подобни на Черепа, Домусчиев, Шиши и пр. приближени до властта мега-бизнесмени.

Техни кадри от години са инфилтрирани в държавните органи, които трябва да контролират дейността им. Така те се самоконтролират и си назначават по високите чиновнически позиции хора от собствените си банки с кадри. Киро Канадеца сам се убеди в това, след като се оказа, че уж е на власт, а май не може да управлява. Спомнете си какви битки се проведоха за възвръщане на държавния контрол върху Българската банка за развитие /ББР/, която се оказа частен офис на прасета, вълци и пр. животни. Ами битките за възвръщане на контрола върху Държавната консолидационна компания /ДКК/?

Превзета държава – това е положението. Кой кому ще потърси отговорност, след като начело на прокуратурата е личният Каскет на Шиши и на Баце. Един пример в сферата на далекосъобщенията и медиите: БТК /Виваком/ и А1 на практика държат изцяло телекомуникациите и медиите в БГ, защото освен на gsm-мрежата са собственици и на двете най-големи медии – съответно Нова телевизия и БТВ. Държавните органи, които трябва да контролира дейността им – СЕМ, КРС, КЗК се състоят от кадри, които преимуществено са назначени от собствениците на БТК и А1 – те държат и хляба, и ножа.

Кога ще видим обективни и безпристрастни медии, които няма да манипулират масово общественото мнение, например на тема Ковид-пандемията: точно никога. Енергетиката ни също е превзета отдавна, а съставът на държавните контролни органи и фирми е най-обикновен слугинаж на корпорациите.

Как ще се разчистят тия авгиеви обори, дето Баце ги създаде, как ще се отвоюва държавата от корпорациите – акълът не ми стига. Стискам палци на Киро Канадеца, който показва хъс да се пребори с тия нагли лапачи, макар и да съм много скептичен за крайния му успех.

Емил Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари