Тенчо Тенев: През последните 10 месеца бяха назначени некомпетентни хора в МВР

2
Бившият шеф на КАТ - София отправи остра критика към Иван Демерджиев
Бившият шеф на КАТ - София отправи остра критика към Иван Демерджиев Видео: NOVA

Бившият шеф на КАТ-София отправи остра критика към Иван Демерджиев

Организацията на работа на „Пътната полиция” в момента е в много лошо състояние. Поради лошата кадрова политика на бившия министър на вътрешните работи - Иван Демерджиев, през последните 10 месеца на определени постове в системата на МВР бяха назначени некомпетентни хора. Това заяви бившият началник на отдел „Пътна полиция” в СДВР Тенчо Тенев, предава NOVA.

От началото на юни на територията на страната са регистрирани 174 тежки произшествия, при които са загинали 8 души, а 217 са ранени. Това показват данните на МВР. В момента се водят дискусии от депутатите за промяна в Закона за движение по пътищата, с които негативната статистика да се промени.

До момента в София има с 10 убити и с 40-50 повече ранени в сравнение със същия период миналата година. На кой ще тежат на съвестта тези жертви? На бившия вътрешен министър или на ръководството на МВР? Имаше предложение за увеличаване състава на „Пътна полиция”, което беше спряно от Демерждиев. Трябваше да има с 30 полицая повече в КАТ. Надявам се новият министър бързо да вземе мерки”, уточни Тенев.

За случая със стрелящ мъж от кола в тунела на столичния квартал „Люлин“:

Нямам думи. Да излезеш от колата и да стреляш с газово оръжие е пълна тъпотия. Това е предпоставка за тежка катастрофа. Ако шофьорът натисне рязко спирачките, това момче ще изскочи от автомобила и ще падне на пътното платно”, коментира бившият шеф на КАТ - София.

На въпрос дали ще се върне в структурите на „Пътна полиция”, той поясни, че това зависи от настоящия министър на вътрешните работи. „Ако мога да бъда полезен, ще се радвам да помогна за безопасността на движението по пътищата. Имам 32 години опит в системата“, уточни Тенев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Ivan
    Направо са кухи лейки в градините,те не са даскали,те са тъпи лелички които ще умрат от мьрзел!Нищо не стаВаот тях,освен да викат,трябва да ходят на психиатър всяка година...
  • -3
    4
    До 3
    Докато има такива умни родители като теб,с деца малки генийчета,учителите ще си останат прости !
  • 2
    3
    Stoian
    Ужаса е пьлен!Прости даскали ,най вече в детските градини,много пьрвобитни хора работят там!Дебели и мьрзеливи лелички ,без грам мозък и отношение,за бой и шамари са,всеки ден!
  • 5
    2
    Lora
    То само в МВР,,,,ами в здравеопазването и образованието,пьлни кретени и простаци има,ами в съдебната система!!
  • 4
    1
    каза
    най-компетентния служител в мвр! :) :) :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари