Температурите ще скочат над 30 градуса в четвъртък

0
Преносът на горещ въздух от юг към Централното Средиземноморие и Балканите ще продължи
Преносът на горещ въздух от юг към Централното Средиземноморие и Балканите ще продължи

И утре максималните температури ще бъдат в широки граници – от 21° до 33°

Ще преобладава слънчево време с условия за следобедни превалявания и гръмотевици в източната половина от страната и в планинските райони. Ще духа умерен, в Дунавската равнина - временно силен, вятър от запад-северозапад, предаде БНТ

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието, но след обяд и вечерта на места по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде слабо, а температурата на водата от 15° до 19°.

Слънчево ще бъде началото на деня и в планините, но в следобедните часове на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, а температурите ще останат без съществена промяна.

Преносът на горещ въздух от юг към Централното Средиземноморие и Балканите ще продължи и в тези райони ще се задържи по-топло от обичайното за края на май. Съществено по-хладно, а на много места и с валежи, ще бъде в северната половина от Европа, която остава под влиянието на обширен многоцентров циклон.

У нас, в близките дни времето ще бъде предимно слънчево, но ще има и райони със следобедни превалявания и гръмотевици. Повишена вероятност за интензивни валежи и гръмотевични бури има в неделя, в западната половина от страната, където предстои и съществено захлаждане. В източните райони ще духа силен южен вятър и очакванията са за температури до около 35°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари