Израел и "Хамас" удължават примирието

0
Прекратяването на огъня ще трае още един ден
Прекратяването на огъня ще трае още един ден Снимка: БГНЕС / архив

Прекратяването на огъня ще трае още един ден

Израел и радикалното палестинско движение "Хамас" първоначално не се разбраха за следващата група заложници, които трябва да бъдат освободени от ислямистите днес, за да бъде удължено примирието, изтичащо в 7:00 ч. тази сутрин местно време (също и българско - бел. ред.), но след това все пак и двете страни заявиха, че прекратяването на огъня ще трае още един ден, тоест днес, пише БТА.

Преди минути Тел Авив обяви, че израелските въоръжени сили са готови всеки момент да подновят огъня. "Хамас" на свой ред обвини Израел, че не е приел предложената група заложници за освобождаване. Палестинското движение каза, че е включило в нея седем жени и деца плюс три тела на пленници, които по думите на радикалистите са били убити при израелски въздушни удари.

Говорителят на израелската армия Дорон Шпилман заяви пред репортери, че не е постигнато споразумение. "Съответно, при положение че настоящият срок на примирието изтича, израелската армия е разположена и напълно готово да поднови своите операции в ивицата Газа", каза той.

В крайна сметка израелската армия съобщи, че примирието продължава "на фона на усилията на посредниците за освобождаване на още заложници, което съответства на условията на спирането на огъня". От "Хамас" също потвърдиха, че са се съгласили за удължаване на хуманитарната пауза седми ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари