Текстилният бранш у нас е на ръба заради кризата

0
Изложението "С любов към българското" очаква своите клиенти в Русе
Изложението "С любов към българското" очаква своите клиенти в Русе Видео: БНТ

Конкуренцията на вносните стоки и липсата на приходи по време на пандемията с коронавируса поставят на ръба на оцеляването текстилния бранш у нас.

Производителите се надяват да върнат клиентите си, а началото поставят с изложението "С любов към българското", информира БНТ.

При строги мерки за безопасност на щандовете се предлагат разнообразни стоки родно производство. Анжела Радоева е представител на фирма за дамска конфекция. Казва, че по време на пандемията са оцелели, защото са шили предпазни маски. Проблемите в бранша обаче са от години.

Анжела Радоева, представител на фирма за дамска конфекция: Трудно оцеляваме, защото няма достатъчно подкрепа от държавата. Доста голям процент е вносът, българското производство все повече замира, просто е на изчезване.

В тежка криза по време на пандемията се е оказал и бизнесът с бижута, казва Веселин Василев от Търговище.

Веселин Василев - бижутер: Хората в тоя страх искат да си купят нещо от първа необходимост, храна най-вече и до нашите стоки изобщо не им беше. Наложи се да тегля и да рефинансирам кредити, взети от мен, тъй като нямаше как да плащам наеми.

Посетители на изложението са убедени в качеството им.

Ивелина Николова: В тази пандемия много български производители закъсаха, така че нека подкрепим българските производители, българската стока, и са си хубави, са си качествени нашите неща.

Панаирните щандове на българските производители ще останат в Русе до 29 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари