Театрали от Долна Студена вдъхнаха нов живот на „Свекърва“

1

Самодейци от Долна Студена представиха постановката „Свекърва“ по Антон Страшимиров.

Театралите от НЧ „Пробуда“ обраха овациите на публиката, изпълнила до краен предел салона на читалището. Зрителите неколкократно изведоха на бис артистите като им отправиха пожелания за нови творчески изяви и им подариха много цветя.

Театралният състав беше възстановен в края на миналата година, последваха многобройни репетиции. Актьорите трябваше „да изпипат“ всеки детайл от движенията и репликите си, да се станат едно цяло с ролите си“, сподели читалищният секретар Ивелина Анчева. Режисьор на постановката е местната учителка Петя Петкова, която направи нетрадиционен прочит на творбата. В главната роля на свекървата се превъплати Валя Димитрова. В пиесата взеха участие всички 10 участника в театралния самодеен състав.

Всички декори са изработени и са собственост на читалището. Освен това всеки от артистите предостави и от дома си обзавеждане и аксесоари, за да се пресъздаде автентичната обстановка“, допълни Ивелина Анчева. Сред гостите на премиерата бяха читалищни дейци от всички населени места в общината. Те отправиха покана към трупата да изнесе представление във всяко от деветте читалище. Дни след премиерата „Свекърва“ се изигра и на сцената в Караманово, а вече са уговорени представления в Новград и Кривина.  Театралните самодейци имат желание да се представят и на сцени извън общината.

„Дадохме не само нов живот на „Свекърва“, но и обогатихме културния живот на читалището. Независимо от ангажиментите си, всеки от самодейците идваше с голямо желание на репетициите. Изпитахме истинско удовлетворение след спектакъла“, разказа кметът на Долна Студена Николай Стойчев, което е и член на театралната трупа.

След успеха на „Свекървасамодейците започват да мислят за постановките през следващия сезон, които задължително трябва да са повече от една.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари