Те не са крадливи, а спестовни и гладни!

2
Горанов спестил за две години 345 000 лева при заплата от 1200 лева на месец
Горанов спестил за две години 345 000 лева при заплата от 1200 лева на месец

Душманите на управляващите отново нападнаха невинни политици, че били спестили повече, отколкото печелили.

Например финансовият министър спестил за две години 345 000 лева при заплата от 1200 лева на месец. Браво, Горанов, гордеем се с теб!

Ето, даже не ползваш собствените си апартаменти, за да не ги амортизираш, а живееш в чужд без пари. Даже и любовница не може да си позволи човека, трябва да спестява! Така се пести, не като плебеите, които безотговорно разпиляват заплатите си по наеми и сметки!

Забелязва се уклон към стиснатост от страна на управляващите политици – живеят в чужди жилища без пари, ползват предоставени им чужди коли, възползват се от дарени екскурзии, ядат по коктейли и събития. Така се пести, все едно всички са от Габрово!

И не мога да не си припомня един култов „герой” на прехода – великият син депутат Маргарит Мицев, рЕзко станал милионер при докопването си до властта. При въпрос откъде има ТРИ МИЛИОНА ЛЕВА тогавашни пари, той скромно наведе поглед и каза, че ги е спестил от закуски, гладен ходел, за да надипли пачките и да приватизира туй-онуй.

Още тогава материалът започна да се усеща, че спестовността е пряко свързана с участието в управлението. Като явно и за прокуратура, и за разни органи за борба с корупцията е видно, че спестяванията са от трудови доходи и много глад. Въпреки, че според мен за Пеевски има друго обяснение, също невинно, разбира се!

Истината е, че НАП и другите институции за борба с корупцията усилено се правят, че не забелязват как депутати с 1000 лева спестявания в началото на мандата, се превръщат в крупни бизнесмени в края му. И при проверки излизат чисти като сълза! Имам усещането, че скоро при проверките даже ще се оказва, че държавата има да им дава!

И не са само политици и министри. Председатели на агенции, кметове, прокурори, съдии, данъчни – обикновено се знае колко имоти и коли имат и как разполагат със средства, необясними с нещо друго, освен с уродлива и безогледна корупция. Но пък всички те са част от системата – същата система, която трябва да проверяват!

А плебеите гледат – бедни и гладни, без да могат да спестят дори да си платят сметките!

Автор: Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари