Тази леля вместо да си гледа мусаката и прането, се прави на вътрешен министър

1
Бъчварова като Местан – застрашава националната сигурност!
Бъчварова като Местан – застрашава националната сигурност! Снимка: БУЛФОТО

Авторски материал на Звездомира МАСТАГАРКОВА за Блиц.

В родната политика се мотаят доста лели, които са зарязали тенджерите си и вместо да готвят у дома, се занимават с несвойствени неща.

Но една взе да ни идва в повече. На фона на нечуваната битова престъпност, каквато мислехме, че сме оставили далеч в началото на 90-те години на миналия век, обири на инкасо и домове, малтретиране на възрастни хора за дребни пари, стрелби с калашници, убийства, блудства и изнасилвания на деца, тази леля вместо да си гледа мусаката и прането, се прави на вътрешен министър.

В такъв случай има ли нещо неестествено в това, че се е стигнало до заплахи за живота на премиера или един депутат, който и да е той. Или до това, че министър-председателят на републиката получава куршум в плик, който се търкаля по бюрото му.

Напротив, всичко си е съвсем в реда на зарязаната мусака и Борисов дори трябва да е благодарен, че в плика не е имало, да речем, антракс. Което не означава, че утре, вдругиден няма и това да се случи.

Само че и премиерът, и всички експерти по престъпността веднага ще ви кажат, че престъпността се вихри брутално само когато се чувства неуязвима и безнаказана, тъй като ресорното й ведомство е в ръцете на безсилна и некомпетентна личност като Румяна Бъчварова. Към това трябва да прибавим и фактът, че въпросната личност даде всичко от себе си да демотивира самите служители на реда с безобразния си закон за МВР, в който реформата се изразява в това да се съкратят кадрите.

Да не забравяме, че точно по нейно време окончателно се разпищоли и агентурата на комшиите и се стигна до нечуван по размерите си скандал с опита на турската държава да се намесва в политическия живот на страната ни.

В такива случаи, както и при разследването на всяко криминално престъпление винаги се започва от въпроса: кой има интерес? И като подредим картите, веднага става ясно #КОЙ?

Кръгът, към който принадлежи самата Бъчварова, дал на родината незабравими политици и олигарси като Росен Плевнелиев, Иво Прокопиев, Огнян Донев и други знайни и незнайни герои на нашия нескончаем преход.

А освен всичко останало, покрай издигането й по висшите етажи на властта лъсна и фактът, че по глуповатост и вредност тя дори води с няколко обиколки на някои от тях.

Същият този кръг, който на принципа „няма вечни приятели и врагове, има вечни интереси” глътна враждата си с ексбанкера беглец Цветан Василев и подсъдимия олигарх Огнян Донев и обедини сили и средства, за да клати държавата и правителството, търсейки реванш за провалените си далавери.

Само че ако съпоставим събитията от Коледа на миналата година, когато Лютви Местан по спешност бе отстранен от председателския пост на ДПС в името на националната ни сигурност, дали няма да открием абсолютно същата заплаха и в сегашната ситуация?

Националната сигурност буквално виси на косъм не само защото заплашват премиера на държавата, а защото хората губят всякакво чувство за стабилност и сигурност.

Защото не вярват, че органите на реда и самата държава са в състояние да защитят не само живота, но и елементарните им граждански права.

И защото това е най-прекият път към взривяването на гражданския мир и търсенето на уличната справедливост, когато справедливият гняв на гражданите се излива върху властта. Или, както се казва, към бунтове и стихии.

Или убийства заради чувството на тотална безнаказаност, както в случая с момчетата от Враца.

Един господ знае какво още трябва да се случи, та нацията да се отърве от олигархичния продукт Румяна Бъчварова.

Но е сигурно, че ако управлението не се отърве от нея, вече може да плати тази своя разсеяност не просто с мандата си, но като нищо и с живота си.

Както се случва на много български граждани, именно благодарение на пълната несъстоятелност на сегашния вътрешен министър.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари