Татяна Дончева: Заради идващите местни избори ПП няма да се качат в една лодка с ГЕРБ

0
Щом едни хора могат да са министри във всякакви правителства, значи вече може всичко​, смята Дончева
Щом едни хора могат да са министри във всякакви правителства, значи вече може всичко​, смята Дончева Снимка: БГНЕС

Щом едни хора могат да са министри във всякакви правителства, значи вече може всичко​, смята Дончева

"ДПС и партията на Стефан Янев ("Български възход") ги броя в подкрепа на кабинета "Габровски". Заедно с ГЕРБ-СДС ще станат 115 депутати. Въпросът е колко ще бъдат твърди другите в парламента. Сигурно първо ще се преборят за тайно гласуване на правителството. Смятам, че ще опитат, но не мога да дам прогноза за успех".

Този коментар направи в интервю за БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21".

"ГЕРБ смятат, че като правят примамки към лявото, към дясното, в центъра, извън центъра, към бизнеса и други влиятелни среди някак ще се доберат до някакви гласове, които не им стигат. Очевидно е, че не се търси никаква идентичност, никакъв ангажимент за програма с цели и задачи", каза още тя.

По думите ѝ в подбора на кадрите в предложения състав на правителството се вижда стилът на Бойко Борисов, но подчерта, че не намира това за ненормално:

"Не виждам нищо укорително в това, че партия ГЕРБ, мъчейки се да си реализира мандата, избирайки един човек, който не е емблема на партията, но е уважаван човек, да се мъчат да му помогнат със състава на кабинет. ... Всички са наясно, че това е кабинет на ГЕРБ, който е промотиран като граждански. В този кабинет има хора с професионален капацитет, но обстоятелството, че ГЕРБ е надянала овча кожа, ще спре ПП, ДБ и БСП да дадат подкрепа".

Заради предстоящите през есента на 2023 година местни избори ПП няма да се качат в една лодка с ГЕРБ.

Според Татяна Дончева проектокабинетът на проф. Николай Габровски показва, че идеи и идеологии нямат значение, а "всичко е мултифункционално, всичко е едно и също, само му сменяте дрешката": Щом едни хора могат да бъдат министри във всякакви правителства, значи вече може всичко. В името на това да сме началници".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари