Тъща, заклала зет си, отива в затвора

0
Жената е призната за виновна и е осъдена на 9 години затвор при първоначален строг режим
Жената е призната за виновна и е осъдена на 9 години затвор при първоначален строг режим

Циганка от Ракитово бе осъдена на 9 години затвор за това, че е намушкала с нож бившия си зет и той е починал от раните си.

Драмата се разигра миналата година преди Коледа в дома на Райна Кокарчева в родопското градче, където 35-годишният бивш избраник на дъщеря й Христо Камберов бил отишъл да разговаря с експоловинката си. Между майката на изгората му и Христо избухнала кавга, като мъжът се заканвал да се саморазправи с фамилията на жена си.

Камберов извадил нож и при сборичкване с Райна бившата му тъща му взела хладното оръжие и го пробола в гърдите. Вследствие на нанесената рана била прекъсната важна кръвоносна артерия, която довела до смъртта на младия мъж, оставил три деца сирачета. В съдебна зала 52-годишната Кокарчева обясни, че била изплашена и е действала при самоотбрана, без да иска да убива Камберов.

Окръжните магистрати я признаха за виновна и я осъдиха на 9 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Съдът постанови Райна Кокарчева да плати по 40 хил. лв. обезщетение на двамата граждански ищци. Служебният защитник на подсъдимата Иван Главчев заяви, че със сигурност ще обжалва наложеното наказание, защото е несправедливо с оглед на факта, че не е умишлено.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари