Търси се кръв за Павел Жеков - българска легенда в рали шампионата

1
Кръводарителите трябва да са преболедували коронавирус и да имат кръвна група А+
Кръводарителите трябва да са преболедували коронавирус и да имат кръвна група А+

Търси се кръв за Павел Жеков - българска легенда в рали шампионата.

"ТЪРСИМ някой, който се е излекувал от корона вирус с направен положителен PCR тест и може да дари кръвна плазма (няма значение от кой град е) с кръвна група А+? Става въпрос за баща ми Павел Жеков", написа в социалната мрежа Васил Жеков, син на спортната легенда.

Павел Жеков е майстор на спорта, първият български Европейски рали шампион(1994г.).

Специализира своите умения в най-добрата рали-школа в света, чиито възпитаници са Себастиан Льоб и Себастиан Ожие – във Франция.

Притежава повече от 20 години стаж като професионален рали-пилот. Павел Жеков е многократен шампион на България в различни автомобилни дисциплини, включително в писта и планинско изкачване. Той е и дългогодишен член на националния отбор по автомобилизъм на България, заради огромните му успехи на различни състезания в България и други страни. Заема първи места на поредица от изключително тежки ралита в Халкидики и Кипър.

През 1990г. закупува своя автомобил Ауди Купе Куатро, който до момента е бил един от най-мощните и модерни автомобили и с който през 1991г. става шампион на страната и „Автомобилист номер 1 на България”.

През 1995г., получил подкрепата на БФАС, открива първата професионална Академия по безопасно майсторско шофиране в България.

Негови възпитаница са многократни шампиони на България с огромни успехи в страната и чужбина: Румен Дунев, Николай Златков, Радослав Козлеков, Денислав Шишев, Сава Димитров, Димитър Стойчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари