Тарикат обжалва 15 лева за скоба, осъдиха го да плати 350 лева

0
Варненецът ще плати 350 лева за адвоката на търновското дружество "Паркинги и гаражи"
Варненецът ще плати 350 лева за адвоката на търновското дружество "Паркинги и гаражи"

Районният съд във Велико Търново отхвърли иск на варненец, с който той настоява да му бъде възстановена сумата от 15 лв. за поставена скоба на автомобила.

Вместо да опростят санкцията, магистратите постановиха ищецът да заплати на търновското дружество "Паркинги и гаражи" 350 лв. за адвокатско възнаграждение.

На 15-ти април тази година варненецът паркирал служебния си автомобил Рено на платено паркомясто на площад "Славейков" в старопрестолния град, без да изпрати sms за таксуване. След няколко часа установил, че е "закопчан" със скоба и се принудил да плати 15 лв., за да освободят колата му, пише 24 часа.

Жалейки принудителната мярка за неправилно паркиране в съда, варненецът твърди, че мястото за паркиране не било обозначено съгласно закона, а и нямало наблизо длъжностно лице, което да му съобщи, че паркира в "синя зона" и начините, по които трябва да заплати. От общинското дружество са оспорили твърденията му. Оказало се, че ищецът объркал инстанцията, пред която трябва да се жали. "Дали приложената принудителна административна мярка е законосъобразна /правомерна/ , районният съд няма право да каже, щом ищецът, пряко засегнат от нея, не е упражнил правото си да я оспори пред компетентния Административен съд – Велико Търново, който да се произнесе по този въпрос", се казва в мотивите на Районен съд – Велико Търново.

Затова съдът е отхвърлил иска на варненеца като неоснователен и го е осъдил да заплати на ОД „Паркинги и гаражи” сумата от 350 лева, представляващи направени по производството разноски във вид на заплатено адвокатско възнаграждение. Решението може да бъде обжалвано пред окръжните магистрати.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари