Търговия със смърт

0
Жертва на една страшна далавера - просто не слагаш лекарството в системата, а го препродаваш на следваща болница/пациент
Жертва на една страшна далавера - просто не слагаш лекарството в системата, а го препродаваш на следваща болница/пациент

Държавата ти плаща, за да убиваш!

Онкоболни стават жертва на една страшна далавера - просто не слагаш лекарството в системата, а го препродаваш на следваща болница/пациент

Представете си, че вие или ваш близък лекува онкологично заболяване НЕ със съответния медикамент, който дава страхотни резултати и голяма преживяемост, а с примерно физиологичен разтвор. Или глюкоза.

И не, не е в шамански лагер, като отчаян последен шанс за пречистване, защото шансът му с истинско лечение никак не е последен, а единствен и възможен, а в българска болница.

И не, не по собствено желание, а като жертва на една страшна далавера - просто не слагаш лекарството в системата, а го препродаваш на следваща болница/пациент.

Ама и в неговата система не го слагаш, а направо го изнасяш за ЕС, че там още по-добра цена ще му вземеш.

А да, да не забравим, че даже държавата ти плаща, за да убиваш, потенциално и съвсем реалистично, хора. За това съучастие същата се оправдава с “липса на законов механизъм за контрол”. Забележете “законов”. Нищо, че контрола е в изпълнителната власт и процесите, които тя създава.

Та, цялата тази история не е някаква антиутопия, а съвсем реален сценарий, за който журналистката Валя Ахчиева прави разследва и преди ден публикува Биволъ.

Голeмите медии все още мълчат, надявам се, че е поради липса на запознатост. По тази причина още снощи изпратих на няколко журналисти статията, а от един от тях вече получих отговор, че ще предаден на разследващият си колега.

Също така, още снощи, изпратих статията и на Божидар Божанов с молба да се запознае и да предприемат съответните спешни политически и ако е нужно законодателни мерки. Разбира се, Божидар веднага ми потвърди, че се заема.

Благодаря на тези от вас, които ме информираха, за съжаление бях чувала за подобни схеми, но за пръв път има и конкретно журналистическо разследване, за което искам да поздравя г-жа Валя Ахчиева!

А иначе, снимката според статията е на “склада за лекарства на търговеца на едро “Фармнет” на фамилията Марешки, който е ексклузивен вносител на въпросното лекарство Keytruda за България и която втори път доставя същото лекарство на втората болницаСвети Иван Рилски”.”

Цялата статия в коментар.

Очаквам прокуратурата незабавно да се самосезира, а от всички вас по възможност повече гласност по казуса “търговия със смърт”.

Кремена Кунева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    русенец
    ... и после защо биели медицинските кадри. Нормално е, тяхната арогантност, безпардонност и лакомия надмина дори тази на митничарите. За пари биха продали и живота ти, и тялото ти цяло или транжирано.
  • 6
    3
    за жалост...
    Държавата ни не е майка , ... даже и мащеха не е .!!! Нямам думи !!!!
  • 8
    2
    Аз
    Изкушението за мед. персонал е огромно! 6000 лева за 4 мг. опаковка! Тези лекарства би трябвало да се доставят с инкасо и подробно описване на всяка стъпка. Тези далавери може би обясняват донякъде защо хиляди Българи се лекуват успешно в Турция а тук някак си нещата не се получават.
  • 3
    1
    Нормално ...
    ... в ненормална държава!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари