„Танцова магия“ обра овациите на фолклорния събор „Леденика“

0

„Танцова магия“ от Ценово обра овациите на фолклорния събор „Леденика“

И трите изпълнения на Детския танцов състав от Ценово бяха изпратени с бурни аплодисменти и на бис от многобройната публика на Националния фолклорен съборЛеденика“ във Враца.

Малките ценовчани се представиха с три танца – „Веселия“, „Петрунино хоро“ и „Гъмзовяна“. Зрителите харесаха изключително много танците с характерните за района хърцойски мотиви. Изпълнителите от „Танцова магия“ се завърнаха със Специалната грамота на организаторите на събора за цялостен принос за съхраняване на българския национален фолклор.

„И през двата дни на събора имаше много индивидуални и групови изпълнители. „Леденика“ се превръща в един от най-престижните фолклорни събори в страната. С безупречното си изпълнение танцьорите от Ценово заслужено защитиха името си“, сподели ръководителят на състава Камелия Леонова. По време на събора за зрителите и участниците концерти изнесоха известни български народни певци и състави.

Танцьорите от „Танцова магия“ в Ценово получиха много нови предложения за участия във фолклорни събори от всички краища на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари