Таксиджия опита да продаде наетата кола, после я подпали

0
За престъплението бакшишът получи 8 месеца затвор / Снимката е илюстративна
За престъплението бакшишът получи 8 месеца затвор / Снимката е илюстративна

Таксиметров шофьор в Кърджали излъга приятеля си, че е собственик на жълтата кола, която управлява, опита се да му я продаде, а накрая я подпали.

Районният съд в Кърджали призна подсъдимия П.С.С. със средно образование, разведен, работи като таксиметров шофьор в „Радио такси" ЕООД гр. Кърджали, осъждан /реабилитиран/, за виновен в това, че на 14.02.2016г. в гр, Кърджали с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал у Х.Г.К. , заблуждение, че е собственик на - лек автомобил марка "Опел" модел "Кадет" с ДКН К1437АР, и като собственик възнамерява да го продаде, и с това причинил имотна вреда на Б.Н.Г. от гр. Кърджали, на стойност 528.00 лева. За това престъпление съдът му налага наказание „Лишаване от свобода" за срок от 8 месеца, като отлага изпълнението за срок от 3 години, съобщава 24rodopi.com.

Освен това на същата дата и при условията на посредствено извършителство, чрез посредствен извършител- Х.К. , противозаконно унищожил чужда движима вещ- лек автомобил марка "Опел" модел "Кадет" с ДКН К1437АР на стойност 528.00 лева, собственост, на Б.Н.Г. от гр. Кърджали, поради което му налага наказание „Пробация" със следните пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес" за срок от 7 месеца с периодичност два пъти седмично, „задължителни периодични срещи с пробационен служител" за срок от 7 месеца.

Съдът определя на П.С.С. едно общо наказание - „Лишаване от свобода" за срок от 8 месеца, като изпълнението на същото е с изпитателен срок от 3 години.

Съдът постановява веществените доказателства - 2 бр. регистрационни табели №К1437 АР, поставени в пластмасови черни дъски, да бъдат предадени на ОД МВР-Кърджали.

Източник: 24rodopi.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари