Свидетели обвиниха полицаи, че си измислят

0
Трима свидетели смениха показанията си по наркодело в Русе
Трима свидетели смениха показанията си по наркодело в Русе

Цели трима свидетели се отрекоха от показанията си и обвиниха разследващите полицаи, че си измислят.

Това стана днес в съдебната зала на Окръжния съд по време на заседание. Съдът гледа дело, по което подсъдим е Д. Коларов, на 24 години.

Срещу него е  повдигнато обвинение за това, че от 16 юни 2016 г. до 17 юни 2016 г. в Русе, на два пъти държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества. В него са намерени марихуана, екстази и метамфетамин в различни разфасовки. Всички са на обща стойност 1495 лева, като Д. е хванат и да продава наркотик. 24-годишният е осъждан преди 2 години условно със споразумение, пише briagnews.bg.

Защитниците на подсъдимия поискаха делото да бъде прекратено и върнато на прокуратурата за отстраняване на съществени нарушения. Според тях Д. е писал обяснения в досъдебното производство в протокол за предявяване на доказателства. Трябвало е да ги пише в протокол за разпит, но това не се е случило. След като съдът не уважи искането за връщане на делото, адвокатите помолиха то да протече по реда на съкратено съдебно следствие. Д. обаче не призна вината си и останаха за разпит само част от свидетелите и едно от вещите лица, които страните държаха да бъдат изслушани.

Така в съдебната зала се яви 17-годишната С. Тя разказа, че познава Д., тъй като са посещавали тренировки заедно. Тя е тренирала академично гребане, а той - кану-каяк. Момичето разказа, че понеже имала голяма сметка за телефона, веднъж се разплакала на тренировка и Д. й дал 100 лева, за да я плати. От тогава му връщала парите по малко, като имала да му дава още 20 лв. С. заяви, че не знае подсъдимият да има прякор, след като й бе зададен такъв въпрос. Прокурорът поиска да й бъдат четени показанията, които е давала пред разследващи в досъдебното производство. Там е разказала, че от 12-годишна е пушела трева от време на време. Също така започнала да взема амфетамини, пико, кристали и таблетки. Купувала си ги от Д., който бил известен с прякора си "Паяка". Обикновено му звънвала и казвала, че иска да се видят за 10 минути. Той отивал с колата си БМВ на мястото. Тя му казвала какво иска и му давала парите, а той отивал някъде и до 30 минути се връщал с наркотика. Оставял го под някой камък навън и й казвал от къде да го вземе. Вчера пред съда обаче С. категорично отрече да е казвала такива неща пред разследващите. Дори добави "Куките не знам какви локуми са разпъвали, но аз бях при тях за 10 минути и не съм писала нищо". Защитниците на подсъдимия я попитаха дали преди разпита разследващите са я предупредили, че може да не казва неща, които биха я уличили в престъпление, а тя отговори, че не е чувала такова нещо. Не е писала никакви показания, а само се е разписала на лист, добави С.

Останалите двама свидетели потвърдиха, че прякорът на Д. е Паяка. И в техните показания бяха прочетени подобни неща как са си купували наркотици от него и са се срещали по същия начин. В залата обаче те напълно отрекоха казаното да е вярно.

Останаха двама свидетели и едно вещо лице, които не се явиха в залата. Страните обаче казаха, че държат на техния разпит и се наложи делото да бъде отложено. Съдът се занима и с мярката за неотклонение на Д. Според адвокатите му той неправомерно е задържан повече от 8 месеца. Съдът обаче счете, че няма нарушение и потвърди мярката му за неотклонение "задържане под стража". 

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Момченце слушайки опера се обръща към майка си:
- Ако викаме така, нас в детската градина ни наказват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари