Свещи, клонки и шипки за декорация на празничната трапеза

0
Гирляндите и шишарките също са много подходящ аксесоар
Гирляндите и шишарките също са много подходящ аксесоар

Детайлите върху празничната трапеза приповдигат коледния дух

Не подценявайте силата на една добре разположена и украсена маса. С подходящия декор ще създадете уютна и коледна атмосфера, сплотяваща още повече близките около вкусната храна, пише Politika.bg

Преди да заложите на каквато и да е декорация, трябва да сте сигурни, че сте планирали всеки детайл от подредбата. Започнете от палитрата, в която ще декорирате. Цветовата комбинация трябва да подхожда както на интериора, така и на останалата празнична украса в дома ви. Изберете един главен и смел цвят и още два по-семпли, които да го допълват. Можете да заложите на стандартна червена или зелена декорация или на нещо по-съвременно като розово злато или друг металик. Снежнобялото е нюанс, от който не можете да се спасите по това време на годината – освен че е тематичен, той пасва в почти всеки дом. Не забравяйте да се съсредоточите върху текстурите и материите на всички елементи, включени в организацията. Хубаво е да комбинирате натуралните елементи с тежки ленени кърпи вместо салфетки и да добавите леки металически акценти за празничен блясък. Не забравяйте, че на светлите празници наличието на свещи е задължително.

Както по всеки един друг повод, така и по коледните празници всяка голяма трапеза се нуждае от голям централен акцент. През 2020 г. залагаме на по-естествените декорации и ако през лятото хитови за подредбата бяха цитрусовите клонки и свежите лимони, то през празничния декември залагаме на иглолистни или евкалиптови клончета. Препоръчително е основата на главната декорация да бъде зелена и свежа – добра идея е да закрепите клонките помежду си с тел, за да създадете импровизиран гирлянд, който да се спуска небрежно по двете страни на масата. Ако пък не разполагате с голяма маса и се притеснявате, че подобен акцент би изглеждал прекалено кичозно, изместете зеленината – спускайки я по съседната стена или дори закачайки я за лампите над масата.

Към естествените акценти бели изчистени свещи, бяла покривка и шишарки са най-актуалното и подходящо допълнение. Не се страхувайте да създадете няколко слоя декорация, тъй като семплата естетика няма да претрупа трапезата, а само ще допълни минималистичната визия. Заложете на по-смели прибори и чинии, за да допълнят организацията с празничен блясък. Златистите, сребристите и червените детайли са сред най-актуалните. Ако все пак изберете да се спрете и на семпла посуда – постарайте се да разчупите минималистичния декор с украси в чиниите. Можете да добавите цвят с червени салфетки и клонка шипка.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари