Сваленият дрон над Черно море е излетял от Румъния

0
Разузнавателната мисия е била на около 120 километра от Кримския полуостров
Разузнавателната мисия е била на около 120 километра от Кримския полуостров Снимка: Irina Marica / Romania Insider

Разузнавателната мисия е била на около 120 километра от Кримския полуостров

Сваленият над Черно море американски дрон е излетял от Румъния, твърди американски военен, цитиран от „Ню Йорк таймс“, предаде bTV.

Безпилотната машина е излетяла вчера сутринта от Румъния за разузнавателна мисия, която обикновено продължава 9-10 часа, посочва изданието. Подобни летателни апарати са разположени в базата Къмпия Турзий, намираща се в централния окръг Клуж.

Разузнавателната мисия е била на около 120 километра от Кримския полуостров.

Този модел дронове могат да носят ракети „Хелфайър“, но при тази мисия той е бил невъоръжен.

Служители на Пентагона заявиха, че два руски самолета "Су-27" са се опитали да прехванат американския дрон "Ем Кю 9 Рийпър", летял в международно въздушно пространство над Черно море, което принудило американските въоръжени сили да го разбият в Черно море.

Руското министерство на отбраната отрече американската версия за събитията и каза, че дронът се е разбил в Черно море недалеч от Крим в резултат на рязка маневра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ...
    през пишката ми е този ебан дрон от америка. хората нямат хляб и мляко. престанете да ни насаждате тези кравешки говна. ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари