Суверен в седем осми

1
Този суверен не е гласувал за теб, за да бъдеш опозиция, а за да ти е трудно. За да може на суверена да му бъде по-лесно после
Този суверен не е гласувал за теб, за да бъдеш опозиция, а за да ти е трудно. За да може на суверена да му бъде по-лесно после Снимка: ПП "Има такъв народ"

Г- н Трифонов очевидно не разбира разликата между “партия-победител” и “партията с най-много гласове”

Има такъв народ” не са победител, те са партията с най-много гласове. В парламентарен смисъл “победител” е партия или коалиция, получила мнозинство и разполагаща с над 120 мандата. Това би означавало, че тази партия или коалиция има необходимото високо обществено доверие, позволяващо ѝ самостоятелно да определи посоката както на управлението, така и на развитието на страната. “The winner takes it all”, както пеят “Abba”.

Само че “Има такъв народ” не са “ABBA” и г-н Трифонов и компания не пеят като “ABBA”. Вие много добре знаете какво пеят те.

“ABBA” са ми любима група, но няма да цитирам техни песни, а ще стъпя на една от активните думи в речника на г-н Трифонов. Думата е “суверен”.

Та, този суверен ти е дал доверие в най-висока и едновременно с това в крайно недостатъчна степен, която не ти позволява самостоятелно излъчване на правителство.

Този суверен ти е дал точно толкова, колкото ти е необходимо, за да инициираш формиране на управление и да бъдеш отговорен за нивата на приемлив компромис, които несъмнено трябва да се направят.

Този суверен не е гласувал за теб, за да бъдеш опозиция, а за да ти е трудно. За да може на суверена да му бъде по-лесно после.

И нямаш особени основания да казваш, че минаваш в опозиция “докато суверена реши друго”, защото той вече реши, че “време е за друго”.

Адски съм учуден колко малко г-н Трифонов познава не само политическата система, но и избирателите.

Мартин Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари