Суецкият канал търпи огромни загуби заради нападенията на хусите

1
Приходите на Суецкия канал са паднали почти наполовина през януари
Приходите на Суецкия канал са паднали почти наполовина през януари

Приходите на Суецкия канал са паднали почти наполовина през януари

Това заяви директорът на управлението на морския път адмирал Осама Рабие, цитиран от онлайн изданието “Ентърпрайс нюз”, предаде БТА.

Постъпленията от транзитни такси са намалели до 428 милиона долара, което е 47 процента спад на годишна база. Преминалите през ключовата търговска артерия кораби са с близо 37 процента по-малко заради нападенията на йеменските бунтовници хуси.

В началото на февруари френският гигант в морските превози Се Ем А (СМА) отново спря преминаването на плавателните си съдове през Червено море, след като през януари възобнови част от курсовете. Редица други компании спряха превозите през Суецкия канал.

Хусите предприеха атаки с ракети и дронове в Червено море в знак на подкрепа към палестинската организация “Хамас” във войната с Израел. Конфликтът започна на 7 октомври, когато бойци на “Хамас” и други палестински фракции нападнаха южен Израел, убиха около 1200 души и взеха над 240 заложници. Тел Авив отговори с въздушни удари, а по-късно и с наземна операция в Газа.

Суецкият канал, до който се стига единствено през Червено море, свързва някои от най-големите потребители на стоки в Европа с доставчици в Азия. През морския път минават около 12 процента от световната търговия, което е над 30 процента от международния трафик на контейнеровози и се изразява в над един трилион долара в стоки годишно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Доктор
    Защо се сърдят,тъпите прости и пьрвобитни араби?Те започнаха този конфликт, евреите се защитават,те са по умните,креативни са,знаещи и можещи,да бяха научили ещо от тях, дрипавите маймуни, мрьсни араби
  • 0
    4
    Moni levi
    Много се надявам някоя мръсна мизерна арабска маймуна да ме опъне отзад скоро, че нещо здравата съм го закъсал!
  • 7
    3
    Moni levi
    Така,ще е ,като мрьсните дрипави араби, сьздават проблеми, евреите действат,те са отмьстителни крьвожадни и зли!Арабите мноооого ще съжаляват... мизерни маймуни
  • 2
    2
    до 1
    За американдетата ли говориш, теле? Както Хамерика може да се бърка в живота на всички ни, така и всеки от нас АКО ИМА ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО може да бръкне в задника и във финансите на Хамерика. 21 век сме! А Хамерика така и пропусна шанса да стане велика държава, а си остана на ниво каубойска фирма.
  • 8
    1
    фена на Путин
    Значи все още може в 21 век буквално банда гладни циганчета да накривят сериозно на шапката на световната икономика и никой да не може да ги озапти. Супер яко !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари