Съдят частен съдебен изпълнител за укриване на данъци

0
Ще бъдат разпитани 61 лица като свидетели и пет вещи лица
Ще бъдат разпитани 61 лица като свидетели и пет вещи лица

Частният съдебен изпълнител Асен Т. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен по три обвинения.

За длъжностно присвояване на 321 109 лева, което е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, и за две престъпления за избягване установяването и плащането на данъчни задължения, също в особено големи размери - 66 630 лева, които са извършени като продължавани престъпления.

Делото е било на специален надзор в Апелативната прокуратура във Варна, поради своя характер и тежестта на престъпленията, съобщиха днес от съдебната институция.

Асен Т., на 48 години, в момента е отстранен за срок от една година да упражнява дейността на частен съдебен изпълнител, след като преди това са му налагани различни наказания от дисциплинарната комисия на Камарата на частните съдебни изпълнители.

По данни на прокуратурата, подсъдимият е възстановил част от присвоените пари на длъжници и кредитори, като саморъчно е написал като основание за връщането им, че средствата са били неправомерно усвоени от него. От това наказателно производство Окръжната прокуратура в Шумен е отделила над 2000 изпълнителни дела на производство при подсъдимия частен съдия изпълнител, които ще бъдат проверявани.

По делото, което съдържа 91 тома, ще бъдат разпитани 61 лица като свидетели и пет вещи лица.

Предстои насрочване на процеса срещу Асен Т. в Шуменския окръжен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари