Студенти от Русе обменят опит с колеги в Албена

0
Младежите ще споделят практики от работата на Студентския съвет пред колегите си от страната
Младежите ще споделят практики от работата на Студентския съвет пред колегите си от страната

Петима студенти от Русенския университет ще участват в най-голямото младежко събитие в България – Летен университет в курортния комплекс Албена.

Събитието е проект на Националното представителство на студентските съвети и се провежда под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, съобщава Арена Медиа. То ще събере от 23 до 29 август повече от 400 изявени студенти от всички български висши училища. Русенските представители ще се включат в дискусиите и ще споделят добри практики от работата на Студентския съвет пред колегите си от страната.

Освен спортни игри, всяка година организаторите се стараят да обогатяват програмата на Летния университет, включвайки в нея различни академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания, както и мероприятия с развлекателен характер. Тази година сред лекторите ще бъдат министърът на образованието, младежта и науката в периода 2009-2013 г. проф. Сергей Игнатов и д-р Евелина Христова, преподавател в Нов български университет.

„Летен университет“ започва през 2002 година под името „Национални студентски игри", като социален проект на Националното представителство на студентските съвети. Целта му е да създаде условия за изграждане на активен диалог между студентските общности на висшите училища, чрез участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари