Студент в Русе разработи уеб базирана банкова система

2
Студентска научно-техническа изложба на разработки на студенти и докторанти от Студентската научно-изследователска лаборатория по Електроника
Студентска научно-техническа изложба на разработки на студенти и докторанти от Студентската научно-изследователска лаборатория по Електроника

Шестата студентска научно-техническа изложба на разработки на студенти и докторанти от Студентската научно-изследователска лаборатория по Електроника (СНИЛЕ) бе открита днес във фоайето на Ректората на Русенския университет "Ангел Кънчев".

Изненадата в тазгодишната експозиция „Електроника‘2015“ е по-големият брой студенти от магистърската програма, които представят свои хардуерни системи и софтуерни приложения. Те са вложили личен технически подход при разработките си, а устройствата им имат възможност за широка употреба в бита и промишленото производство.

От разработките на магистрите по „Електроника“ се отличиха Григор Петков, който представи проект на „Микропроцесорна система за мобилно оповестяване“, а Лъчезар Рачев участва със „Система за измерване на параметрите на фотоволтаични елементи“. Йордан Стоев представи действащ макет на „Интелигентна система за управление на дома“. Мартин Златев участва с разработени приложения за Андроид – „Електронна игра“ и „Диетичен калориен калкулатор“, както и „Java уеб базиран каталог за книги“ и „Java уеб базирана банкова система“. Пламен Дикулаков представя „Светодиодно сегментно табло“, „Дистанционно управление със сензорни бутони“ и „Автономен робот за 3D лабиринт с Arduino/TI модул“.

От бакалаври „Електроника“ Берран Ремзи от 4 курс участва с „Дистанционно управление на светодиодна лента“ и „Нискочестотен усилвател на мощност 2Х25W“. Дениз Зеляйдинов, 4 курс, участва с „Двупосочна схема за преместване на постояннотоково ниво TTL / CMOS“ и „Управление за комутируемо захранване“, „Комутируемо захранване“ и „Система за контрол на достъпа с управление на един консуматор“. Георги Господинов, 4 курс, участва със „Стерeо нискочестотен усилвател 400W“ и „Универсален аудио блиц ефект“. Димитър Йорданов, 3 курс, участва с „FM Трансмитер“. Божидар Недев, 3 курс, представя „Усилвател за subwoofer, 40W“.

Участниците в изложбата демонстрират усвоените знания и натрупаните практически умения, които спомагат за израстването им на по-високо техническо ниво, споделиха от висшето учебно заведение. Студентските разработки могат да бъдат разгледани до 14 май във фоайето на Ректората на Русенския университет.  

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари