Студ в Гърция: Температурите паднаха до минус 17°

0
В някои райони училищата обявиха дървена ваканция
В някои райони училищата обявиха дървена ваканция Снимка: Ройтерс

В някои райони училищата обявиха дървена ваканция

Температурите в Гърция се понижиха силно през почивните дни, а очакваните обилни снеговалежи доведоха до решение за затваряне на училищата в някои райони, предаде ДПА.

Регистрирани са рекордно ниски температури, като във Флорина термометрите показваха минус 17°.

Училищата в Атина и други засегнати зони ще останат затворени в понеделник и вторник, тъй като се очаква обилен снеговалеж в началото на седмицата, предупредиха синоптиците.

Популярни туристически дестинации, като островите Крит, Миконос и Наксос, вече съобщиха за валежи от сняг, което е необичайно явление за тези географски ширини, съобщава БТА.

По-студено време и температури под нулата са относително обичайно явление за северна Гърция, но по на юг, където снегът е рядкост, това доведе до проблеми в трафика.

Много домове в южна Гърция не са подготвени за подобни студове и местните власти отвориха отоплени публични сгради за бездомни хора и за такива, чиито домове не са достатъчно топли, информира ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари