Студ и дъжд днес

0
Прогноза за времето до края на седмицата
Прогноза за времето до края на седмицата

Днес преди обяд над Източна България облачността ще е значителна и на места все още ще превалява дъжд, но и там валежите ще спират и облачността ще се разкъса и ще намалее.

Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността.

Това съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология НИМХ към Българска академия на науките БАН, предаде Агенция „Фокус“.

След обяд от запад отново ще се заоблачи и до полунощ в западните райони ще превали дъжд, в планините – сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне. Температурите в цялата страна ще се понижат и максималните ще са между 10° и 15°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември - ще се повишава.

Над Черноморието преди обяд все още на места ще превалява дъжд, но в процес на спиране. Около обяд и облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 11-14°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 1- 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна. Преди обяд все още на места в Странджа и Сакар ще превалява дъжд. След обяд от запад отново ще се заоблачи и довечерта в масивите от Западна България ще превали дъжд, а над 1500 метра - сняг. Ще духа силен, по билата временно и бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

В петък ще е без валежи. След временно намаление през деня, по-късно облачността отново ще се увеличи. Вятърът ще отслабва още и до края на деня ще придобие южна компонента. Температурите ще са без особена промяна. През нощта срещу събота вятърът от юг-югозапад ще се усили, повече в Източна България, а в северозападните райони отново ще превали.

В събота ще бъде ветровито, от запад на изток ще има валежи от дъжд. Минималните температури ще са сравнително високи, а дневните ще са в много широки граници: в източната половина от страната, където през по-голямата част от деня вятърът ще е югозападен - ще достигат до 18°-19°, а в северозападната част, където вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух, ще останат почти без амплитуда - 8°-10°.

През нощта срещу неделя ще е ветровито, студеният въздух ще обхване цялата страна. Валежите ще спрат, а в неделя и облачността ще се разкъса. Сутринта по високите полета на Западна България температурите ще са около и под 0°. През деня вятърът ще отслабне до умерен. Ще се понижат и дневните температури.
Атмосферното налягане ще продължи да се повишава, но ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари