Строителни работници открили сака с кокаин край Варна

0

Малко над 25 кг е кокаинът, намерен вчера на брега в курорта „Слънчев ден” край Варна.

Изхвърленият от морето наркотик е бил открит на пясъка от строителни работници, които са сигнализирали на телефон 112 към 17.00 ч. Това обяви зам.-директорът на варненската полиция комисар Андрей Ангелов, предаде Дарик.

Изплувалият сак наподобява тези, открити преди няколко дни в Тюленово и в Румъния. Бил е увит в непромокаема материя и бразилска спасителна жилетка, така че да се задържи над водата.

Най-вероятно дрогата е свързана с количествата кокаин, открити край Тюленово и в Румъния. Това обаче ще стане ясно на по-късен етап, след излизане на резултатите от експертизите, посочи комисар Ангелов. 

Кокаинът е бил разпределен в 25 пакета със средно тегло 1 кг. Качеството на наркотика е между 75 и 90%. По цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството, които са регламентирани с постановление на Министерския съвет от 1998 г., стойността на намерения кокаин е около 7 млн. лева. Колко би струвала дрогата на уличния пазар все още не може да се каже, отбеляза изпълняващ функцията окръжен прокурор на Варна Радослав Лазаров.

Вече повече от седмица екипи на МВР,  Жандармерията и Гранична полиция обикалят черноморското крайбрежие, търсейки подобни пакети. Търсенето е както на брега, така и в морето и ще продължи неопределено време, обясни зам.-директорът на варненската полиция.

Във вторник шест сака с близо 170 кг кокаин изплуваха в морето край Тюленово. По предварителни данни стойността на наркотика, който е с изключителна чистота, надхвърля 70 млн. лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари