Страхотни новини за малката Нарин

0
Момиченцето от Русе вече се лекува в клиника в Турция
Момиченцето от Русе вече се лекува в клиника в Турция Снимка: Михаела Марчева

Състоянието на Нарин от Русе се подобрява.

Страхотната новина от Турция, където протича лечението на двегодишното ангелче, съобщи майката Сюлбие.

Историята на Нарин трогна хиляди добри сърца преди месеци. Малкото ангелче се ражда недоносено, с мозъчен кръвоизлив. След стабилизиране на състоянието й е изписана и проследявана ежемесечно.

На 1 година й е поставена диагноза Детска церебрална парализа – спастична диплегия на долни крайници. От проведената през следващата година рехабилитация напредъкът е съвсем минимален, затова родителите я завеждат в Турция, в медицински център "Рибем". След двуседмична терапия в специализираната клиника Нарин започва да сяда самостоятелно, да играе с играчки и да се обръща при повикване. Тъй като резултатите са осезателни, родителите искат да продължат терапията следващите две години, когато се надяват Нарин вече да е проходила. Стойността на едномесечна рехабилитация е 2400 евро. За 2 години са необходими около 75 хиляди евро.

Чрез мащабното събитие "Бягай, за да може да бяга и тя", в което се включиха стотици бегачи от цяла България, беше събрана част от сумата, за да може да продължи лечението на Нарин в клиниката "Рибем". От там майката на детето съобщи следното: "Скъпи приятели, благодарение на вашата подкрепа и вашите молитви, малката Нарин напредва доста добре, състоянието й се подобрява от ден на ден. Резултатът от ЕЕГ-то е отличен. Благодарение на проф. Др. Бурак Татлъ успяхме да спрем лекарството за епилепсия още миналия месец. След днешния преглед, докторът отново ни изписа Кортексин и Неуро Оптимайзер за 3 месеца, от които видяхме доста подобрение и физически и психически. Вече с него ще се видим след 6 месеца, каза че няма нужда да се направи ЕЕГ докато не забележим нещо съмнително. Също така много хареса общото състояние на Нарин, и каза че няма нищо общо с Наринчето отпреди три месеца, промяната е голяма. И ние с пълна сила, заредени с положителна енергия ще продължим да се борим! Моето момиче ще успее! Всичко това постигнахме чрез вас - Приятели! Огромни благодарности! Имаме още път да извървим заедно, ръка за ръка ще успеем. Хубав и усмихнат ден на всички."

За Нарин вече има и DMS кампания, като всеки желаещ да помогне на детето може да го стори с изпращането на текст "DMS NARIN" на номер 17777.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:

IBAN: BG40 FINV 9150 1317 2329 25

BIC: FINVBGSF

Титуляр : Narin Ayvaz / Нарин Айваз   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари