Стотици жители на Крайморие са напът да останат без аптека

0
Собственичката на аптеката се налага да работи на втора работа, за да може да си плаща наема към Община Бургас
Собственичката на аптеката се налага да работи на втора работа, за да може да си плаща наема към Община Бургас Видео: БНТ

Крайморие е напът да остане без аптека.

Населеното място е една от важните курортни дестинации по Южното Черноморие, тъй като посреща хиляди туристи през летния сезон. Заради кризата около коронавируса наемателите нямат възможност да плащат разходите за наем на помещението, като по този начин рискуват да оставят голям брой жители и туристи без лекарства.

Камелия Василева е собственик на единствената аптека в Крайморие от 4 години. Обектът е собственост на Община Бургас, но наемната цена през това лято се оказва непосилна за плащане, предава БНТ.

Камелия Василева, наемател: "Наемът е 1030 лв. без ДДС. В началото си плащах редовно, но с всяка изминала година ставаше по-трудно, летният сезон намалява, туристите намаляват. Няма този оборот, няма тази възможност."

В часовете преди обяд аптеката в Крайморие остава затворена, тъй като на собственичката ѝ се налага да работи втора работа, за да плаща високия наем.

За да не остане Крайморие без аптека жителите са направили подписка, с която настояват Община Бургас да намали наемната цена.

В писмен отговор Община Бургас заяви, че ще предложи на местния парламент да насрочи нов конкурс, с намалени цени за наем, в който ще могат да участват всички желаещи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари