Столтенберг: Опасно и безотговорно е решението на Путин за руските ядрени сили

0
Това задълбочава сериозността на ситуацията, заяви генералният секретар на НАТО
Това задълбочава сериозността на ситуацията, заяви генералният секретар на НАТО Снимка: EPA / БГНЕС

Това задълбочава сериозността на ситуацията, заяви генералният секретар на НАТО

Решението на руския президент Владимир Путин за поставяне на силите за стратегическо възпиране в специален режим на носене на бойно дежурство е опасно и безотговорно, и допълва агресивния подход на руския лидер към Украйна

Това каза днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за Си Ен Ен, цитиран от Ройтерс.

"Това е една опасна реторика. Това е поведение, което е безотговорно. И, разбира се, ако съпоставите тази реторика с това, което те правят на терен в Украйна, водейки война срещу независима, суверенна държава, извършвайки пълномащабна инвазия в Украйна, това задълбочава сериозността на ситуацията", каза Столтенберг в предаването "Състоянието на съюза" по Си Ен Ен.

"Те не заплашват само Украйна, но също и държавите членки на НАТО и искат да изтеглим всички въоръжени сили от източния фланг на алианса", допълни генералният секретар на пакта, цитиран от Франс прес и БТА.

Руският президент оправда своето решение с "войнствените изявления на НАТО" спрямо Русия, отбелязва АФП.

Въпросът за членството на Украйна в НАТО може да реши само Киев, а за това също така е необходима подкрепата на всички страни от алианса, каза още Столтенберг, цитиран от ТАСС.

"Подкрепяхме техните усилия за присъединаване към НАТО, помагахме им да организират отбраната си, да изградят гарантиращи сигурността институции, за да съответстват на стандартите на алианса, да победят корупцията. Но в крайна сметка ни е нужен консенсус на всички 30 държави членки на пакта. Решенията в НАТО се вземат именно така", допълни генералният секретар на НАТО.

"Искаме Русия да разбере: само Украйна може да решава въпроса за евентуалното си членство, а съюзниците ще оценяват степента ѝ на съответствие на стандартите на НАТО", обобщи Столтенберг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    ОпаснО и БезотговорнО
    Опасно и безотговорно е да си врете гагата където ви е работа и където не е.Не виждате това което трябва и не чувате.Говорите само за това което искате другите да чуят и знаят.От години искат преговори за ситуацията.Отричането на Бандера,Азов и т.н. със техните зверства е все едно да отричатр холокоста? Има резон. Цял свят ги видя със свастики с немски униформи от 2- та световна война.Лично Порошенко им прави строеви преглед,не е вярно ли? Десният сектор? Какво намериха в изоставените бази на Азов? Старата курва Европа с нейните пороци,фарисеи,книжници и искариоти не престава да бълва чудовища. Новата и бъдеща генна редакция не е ли последствие от евгеника? Да не сме я измислили ни или руснаците или сърбите? Евгеника която се възражда,от кой и защо?
  • 7
    1
    русенец
    Нормално е да искат да си изтеглите въоръженията. След като ги смятате за заплаха, то е нормално и те да ви смятат за такава. Изобщо НАТО създаде достатъчно проблеми на света, време е да се разтури.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари