Стойчо Стоев: Споразумението на ГЕРБ легализира отношенията в сглобката

0
Това, което направи ГЕРБ е много яко, като стендъп комедия
Това, което направи ГЕРБ е много яко, като стендъп комедия Снимка: NOVA

Това, което направи ГЕРБ е много яко, като стендъп комедия

Споразумението легализира съществуващи отношения в коалицията. Това коментира политологът Стойчо Стоев по NOVA. Той обясни, че ДПС е необходимо не само за ГЕРБ, но и за ПП-ДБ. "Красотата на коалиционното споразумение е, че всеки, колкото и да е малък, да може да блокира дадено решение", добави той.

"Това, което направи ГЕРБ е много яко, като стендъп комедия, трябва да го правят всеки месец", коментира шеговито политологът Димитър Аврамов вчерашния форум на формацията. И припомни, че Мария Габриел нарекла Бойко Борисов "живителната сила". Аврамов поясни, че "не можеш да базираш евроатлантическата си политиката по обикновени въпроси". "Ако говориш постоянно за евроатлантически мнозинства, а хората не те харесват, създаваш проблем", поясни Димитър Аврамов. Според него трябва да се създаде рамка, защото после ДПС ще кажат, че не носят никаква отговорност.

"Кризата беше много сериозна и бяха на ръба да отидат на избори, вчера станахме свидетели на излизане от кризата и тази нездрава сглобка беше заменена с брак, династически брак", смята политоложката Цветанка Андреева. Тя обясни, че ролята на ДПС ще продължи да присъства. Тя припомни, че при избора на ръководство на БНБ се стигнало след дълги разговори. И обясни, че в споразумението, което предлага ГЕРБ е равнопоставеност. По отношение на службите каза, че въпросът е персонален, хората, които са предложили ПП-ДБ не са се паресвали на ГЕРБ. Димитър Аврамов коментира, че ДАНС са пропуснали, че ще има война в Украйна.

Според Андреева това, което може да направят политиците за съдебната система е да покажат, че държавата е зад магистратите. Димiтър Аврамов добави, че сглобката е направила добри стъпки по отношение на съдебната власт. Но мястото на прокуратурата не било в съдебната власт. Власт, която е оставена на себе си, се превръщала в организирана група, а дали е престъпна група, го решавала самата тя. Журналистът Асен Григоров пък беше на мнение, че нещата, които излизат в парламентарната комисия за Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, ще влияят на политическия процес като подводно течение.

"Предложението от вчера е равнопоставеност, 50 на 50 за министри", смята Цветанка Андреева. Тя очаквала да има смяна на министри. Стойчо Стойчев пък коментiра, че последните дни се движела усилено военна техника, явно страната ни е започнала да транспортира военната техника, което беше и критиката към министъра на отбраната Тодор Тагарев. Министрите ще бъдат 100% представители на управляващото мнозинство, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари