Стефан Янев: Ние ли си спряхме газа сами, или някой ни го спря?

0
Той пожела успех на служебния кабинет и поздрави президента за избора на министри.
Той пожела успех на служебния кабинет и поздрави президента за избора на министри. Видео: NOVA

Повечето кризи в страната са се задълбочили по време на работата на кабинета “Петков”

Такова мнение изрази бившият служебен премиер и настоящ лидер на формация “Български възходСтефан Янев в предаването “Денят на живо” по NOVA. “Важна задача на това правителство, освен изборите, е да се подаде сигнал, че тези кризи могат да бъдат решавани сега и веднага”, заяви Янев.

Според него сред приоритетите на служебния кабинет трябва да бъде газовата криза. Той предложи и решение. “Трябва да се намери много добър преговарящ. Но трябва да се предвидят възможностите. Освен, че сега не получаваме газ от “Газпром”, а от други доставчици на по-висока цена, на базата на този договор има възможност да плащаме неустойки за неполучените количества. Трябва да се търсят други възможности за доставка, която да е предвидима”, каза Янев.

Пред новите служебни министри Янев постави и няколко въпроса: “Ние ли си спряхме газа сами, или някой ни го спря? Защо газът беше спрян само на България и на Полша първоначално, а след това всички европейски държави успяха да получават същия този газ по условията на Русия? След като всички тези държави намериха този механизъм, защо ние не?”, попита бившият служебен премиер.

Има редица въпроси, които стоят отворени за българското общество. Те трябва да бъдат изчистени с политическата ревизия, която ще направи служебният кабинет, а ако е необходимо, да се намесят и съответните специализирани служби”, допълни той.

Той пожела успех на служебния кабинет и поздрави президента за избора на министри.

Янев заяви още, че “Български възход” очаква решението на съда за своята регистрация като партия още следващата седмица.

"Партия “Български възход” търси нишата на съгласието, на общи идеи, на държавнически решения, които да помогнат на държавата да просперира”, каза още той.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Bonkerz
    Европа НЕ ПЛАЩА В РУБЛИ, още ли не ви е ясен механизма на плащане? Цената се плаща в евро и долари, след което Русия ползва валутата и си я превалутира сама по какъвто курс си иска, което нас не ни касае. Тоя механизъм оскъпява газа с 12% по думите на министър Николов. От 2014 г. Путин планира икономическа война срещу Европа с корупция, зависимост и оскъпяване на газа. Даже успя да убеди Бойко да спре добива че дори и само проучването за газ в България, за да ни държи зависими, използвайки газа като оръжие. С нашите пари строи ракети и ги насочва срещу нас.
  • 2
    4
    до 1
    Че не давай пари, бе идиот! Кой те кара? Само да те питам, ако ти се ядат банани, но не произвеждаш такива, безплатно ли ще чакаш някой да ти ги достави?:) Хората си искат рубли за стоката. Като нямаш рубли, завирай си доларите в задника и се топли с тях! Ако не знаеш, тая какаманга я започнаха поляците. Но това е друга тема, която бих разисквал с интелигентен.:) Бъди здрав!
  • -7
    3
    наглец!
    Тоя е наглец, кремълски лакей и предател на националното ни достойнство!
  • -6
    2
    Тоя е наглец!
    Не, не сме си спрели ние газа сами! Спряха ни го изнудвачите от "Газпром" - твоите и на началника ти - пРезидента на Решетников друзя! Спряха го ни го нагло, коварно и цинично, след като имхаме подписан договор! Ами, хващай се за ръчичка с новия "енергиен" министър и заминавайте за Москва, да коленичете като крепостни в краката на кремълския злодей и масов убиец! Че и досега това правехте, само че тайно, подмолно и двулично - като истински предатели на националното ни достойнство! Впрочем, ти още ли твърдиш, че свирепата агресия на кермълския ви господар в Украйна е "специална операция", или дори и ти си се засрамил и си признал, че е война, чудовищна и вероломна война, каквато може да разпали само отроче на най-големия престъпник в човешката история - Джугашвиил, познат повече като Сталин!
  • -6
    1
    Деян
    Просто не искаме да даваме пари на държава агресор
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари