STEAM център откриха в детска градина "Пинокио"

1

Днес в ДГ „Пинокио“ бе открит STEAM център за нуждите на възпитаниците на детската градина

В него те ще развиват своето креативно мислене, творческото си въображение, както и ще обогатяват екипните дейности между децата. Центърът е част от последователната инициатива на Община Русе за внедряване на нови образователни технологии в училищното и предучилищното образование.

Децата от детската градина участваха в педагогическа ситуация, посветена на празника на Русе – 6 май. Те трябваше да предложат своя визия за емблематични места и сгради в Русе – Паметника на свободата, Вазата, кея и телевизионната кула, като за целта използваха възможностите на специалните си конструктори. Възпитаниците на трета група „Мики Маус“ показаха и завидни знания за сглобените от тях забележителности на града.

На откриването присъства заместник–кметът на Община Русе Енчо Енчев.

Време е образованието да насочи своя поглед към новите начини на преподаване, а именно децата да мислят и творят, без да искаме от тях готови, шаблонни отговори“, каза Енчо Енчев.

Според него екипната работа е най-добрият начин децата да се научат как да бъдат по-успешни и конкурентоспособни в бъдеще.

Община Русе е втората община в страната, която въведе във всичките си 19 детски градини ученията „чрез игра" и „чрез правене", припомниха от там. Така се развиват знанията и способностите на децата по напълно нов начин. В процес е и подготовката по въвеждането на обучение по роботика и програмиране във всички общински училища, така че всяко дете да развива своите дигитални умения от най-ранна детска възраст. Престоят открити уроци и дейности в детските градини, предназначени да запознаят родителите с новостите в образователните институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари