Стаси живее с всекидневни болки!

0
Красавицата се нуждае от операция с метални импланти по протежение на 14 прешлена
Красавицата се нуждае от операция с метални импланти по протежение на 14 прешлена

Анастасия е с вродена S-образна сколиоза, причинена от полу-прешлен. 

Гръбначното изкривяване прогресира до 50 градуса по време на първото бурно израстване и това предизвиква промяна в позицията на ребрата и ежедневни болки.

"В продължение на две години Анастасия направи всичко по силите си с плуване и упражнения да спре изкривяването и да избегне операция. Въпреки упоритостта, постоянството, самодисциплината и търпението, не успя дори да го задържи и към момента градусите са над 60. Единственият начин да живее нормално и без болка, е операция с метални импланти по протежение на 14 прешлена", разказва нейната майка в Helpkarma.

"Едни от най-известните ни ортопеди в тази област препоръчаха хирургията да бъде извършена в специализиран сколиоза център в Германия. Избрахме Werner Wicker Klinik, където сe извършват само такива операции - над 1500 на година и лекарските екипи имат необхдимя опит с анормални прешлени при вродена сколиоза. Препоръката на лекарите е операцията да се извърши в началото на 2019 година. Междувременно Анастасия преминава през друго премеждие и в момента се възстановява от операция (на 28.11.2018 г.) на скъсан менискус на дясното коляно. Операцията на гръбнака ще се насрочи веднага, след като възстанови крака си и може да разчита на него", допълва още нейната майка Мария .

Вижте ТУК как може да дарите средства за спасението на Стаси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари