Стартираха информационните кампании "Истината за трафика на хора"

0

През последните две седмици, експертите на Сдружение БРТИМ дадоха силен старт на третата информационна кампания за разясняване на риска от трафик на бебета и ромски момичета с цел сексуална експлоатация под надслов „Истината за трафика на хора”.

Кампанията е част от дейностите ни в проекта на Община Русе по Програма ЗОВ. Кампанията беше открита с две публични събития на открито за отбелязване на 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора – в двора на СОУ „Васил Левски“ от 12:00 до 14:00 ч. и  в двора на ОУ „Алеко Константинов“ от 12:30 до 13:30 ч. На 21 октомври 2016 г. от 10:00 до 12:00 ч. се проведе събитие в с. Иваново на площада между читалището и сградата на общината. На 26.10.2016 г. се проведе подобно събитие в и гр. Борово пред читалището.

При подготовката и провеждането на събитията бяхме подкрепени от нашите доброволци – ученици в СОУ „Васил Левски“, гр. Русе и от студенти от клуб „Млад педагог/социален педагог“ при РУ „Ангел Кънчев“. Благодарим на ръководствата на СОУ „Васил Левски“ и ОУ „Алеко Константинов“, Русе за съдействието, както и на Община Иваново, НЧ „Христо Ботев“, Иваново и НЧ „Искра“, Борово и учениците от ОУ „Н. Й. Вапцаров“, Иваново и ОУ „Св. Климент Охридски“, Борово  за подкрепата и активното участие.

По време на публичните събития разпространихме брошури и плакати, ръчно направени от доброволците ни картички и сърца с послания по случай 18 октомври и сини балони. На специално направени картони със сини сърца децата и гражданите оставиха послания, изразяващи  позицията им против трафика на хора.

Събитията предизвикаха интереса на медиите, като на място репортажи заснеха няколко телевизии. Участвахме с пряко включване в сутрешния блок на БНТ 2 на 18.10.2016 г. и в предаване на Дарик радио Русе на 20.10.2016 г.

През ноември 2016 г., в рамките на кампаниите, предстои обявяването и провеждането на конкурс за рисунка, есе/стихотворение и презентация сред учениците от 7 и 8 клас от училищата, с които работим в рамките на проекта и провеждането на работни срещи с институциите и представителите на местната общност в Община Борово и Община Иваново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари