Стартира строежът на магистрала Благоевград - Крупник

0
Днес е един изключително щастлив и важен ден не само за региона, но и за цялата страна
Днес е един изключително щастлив и важен ден не само за региона, но и за цялата страна Видео: БГНЕС

С водосвет, извършен от Неврокопския митрополит Серафим, днес край Благоевград бе даден старт на строителството на ЛОТ-3.1. на АМ „Струма”, предаде БГНЕС.

На първата копка присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, кметове, депутати, строители и надзорът. Участъкът между Благоевград и Крупник е с дължина 12,6 км.

Трябва да си дадем сметка какво значи национален проект, предстоят няколко важни обсъждания, които се отнасят до Кресненското дефиле. Ако обществото не си даде сметка в тези обсъждания, че това действително е национален проект, трансевропейски коридор, трасе, което отнема ежедневно човешки животи.

И не си дадем сметка, че човешкият живот във всеки случай е по-ценен от живота на което и да е защитено растение или животно, тогава ще отидат на халос всички усилия, които сме полагали до момента, ако ги нямаше трите кабинета Борисов, и досега изграденото по Струма нямаше да го има. Така, че действително се надявам хората да бъдат много мъдри и трезво да отсъдят кое е по-добре не само за региона, но и за цялата държава”, каза министър Московски.

Днес е един изключително щастлив и важен ден не само за региона, но и за цялата страна. Даваме старт на финалните етапи от реализирането на този не само национален приоритет, но и трансевропейски коридор”, каза министър Нанков. Той съобщи най-важните параметри на близо 13-километровата отсечка от Благоевград до Крупник.

Трябва да си дадем сметка, че нито един от трите вида развитие в нашето общество - социално, екологично и икономическо, не трябва да бъде приоритет. Ние трябва да търсим баланс между трите. И в рамките на шест години окончателно да завършим магистралаСтрума”, добави министър Нанков.

Той пожела на добър час на всички - строители и надзорници. След церемония със словата на двамата министри, митрополит Серафим благослови багера, направил първата копка, а менчето с вода плисна председателят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов.

На брифинг преди копката, министър Московски коментира и скандала с ниско-тарифната компания Wizz Air. „Възложена е извънредна на Wizz Air превозвача. В готовност сме да предприемем всички мерки и допълнително в страната, където е регистрирана компанията. Не са приятни тези неща.

Продължават втори, трети ден. Взехме незабавно мерки за проверка. Надявам се компанията да си вземе мерки и да обезщети пътниците заради неработещата им система.

Ще бъде поставена под мониторинг компанията за определен период от време. За съжаление по цял свят се случват забавяния с превозвачи”, заяви Московски.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари