Старият АГ-комплекс си отива...

0

Една легенда си отива - сградата на стария АГ-комплекс в Русе, в която е започнал живота на хиляди русенци, вече се руши и ако не се предприемат мерки, скоро ще изчезне от картата на града.

Огромни късове от покрива са паднали, а мястото е оградено със сигнална лента. Сигнал е бил подаден от търговци наблизо. Хората разказват, че се чул оглушителен трясък и тогава видели падналите части от покрива на сградата, пише Русе Нюз.

Масивната четириетажна сграда, построена около 1940 година, беше затворена през 2013 година, когато отвори врати новият АГ комплекс. От тогава до днес никой не коментира нейното бъдеще. В годините назад сградата, в която са проплакали десетки хиляди русенчета бе обекти на набези от крадци. Това доведе до заваряване на входните врати.

От няколко дни, преминаващи по улица „Николаевска” с тревога виждат падащи късове от покрива на сградата. Като по чудо няма пострадали. А мястото вече е сигнализирано с лента.

Леля  Пенка, която ежедневно минава покрай бившия родилен дом споделя, че и е мъчно да вижда в този вид сградата в която е родила сина си. По думите и е жалко подобна голяма сграда да се остави да се руши и да не се поддържа.

Проверка на екипа ни показа, че сградата е част от капитала на МБАЛ – Русе. За продажба не може да се говори, тъй като са нужни решения на борда на директорите, и на Министерски съвет, след внесено предложение от министъра на здравеопазването. 

Преди време е имало запитвания различни фирми, които са искали да правят офиси и дори старчески дом. И до сега обаче развитие по въпроса няма. А сградата, в която са родени няколко десетки хиляди русенчета продължава да пустее и да очаква по-добро бъдеще…

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари