Станчинарски групи гониха злите сили в Петрич

2

Над 3000 участници имаше тази година в Станчинарските игри – традиционни за Петрич в първия ден на новата година

Пред многохилядна публика 12 станчинарски групи показаха своите маски, персонажи, пресъздадоха обреди, играха русалийски танци. Така смело прогониха злите сили, за да бъде новата година изпълнена само с добро за жителите на община Петрич.

Направи невероятно впечатление фактът, че голяма част от участниците в станчинарските групи бяха отново деца, което ни дава гаранции, че ще си съхраним тази уникална традиция.

Петчленно жури оценява изпълнението на групите, представящи всеки един квартал на града. Видно от изявата – всяка група се отличи с голямата си подготовка и спазване на регламента, по който се оценяваше. Този факт предопредели и затруднението, което изпита при класирането самото жури. Присъдиха се и индивидуални награди – за най-добра маска, за най-добър персонаж, за най-добро представяне на русалийски игри, за най-добро представяне на обреди и обичаи, за най-малък участник и за най-възрастен.

Най-младият участник в Станчинарските игри беше Хубавена Кирилова - само на 30 дни, а най-възрастният - Петър Митов на 84 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари