Срещу 2 лева си пафкаш кротко във влака

0
От БДЖ първоначално заявиха, че не знаят за такива случаи
От БДЖ първоначално заявиха, че не знаят за такива случаи

Плащаш 2 лева на кондуктора и пушиш цигара във влака - за тази схема в БДЖ сигнализираха читатели на „Труд“. Случаите са от двете най-натоварени линии през летния сезон – София - Варна и София - Бургас.

Преди няколко години БДЖ забрани тютюнопушенето във влаковете, което дотогава бе разрешено на определени места.

Причината бе пожарът от фас във влака София - Кардам, взел човешки жертви. Оттогава кондукторите са длъжни да глобяват с 20 лв. всеки, когото хванат със запалена цигара във влака.

Пътници обаче разказват, че вместо да го глоби, униформеният вече упътва пушача към определена тоалетна на влака срещу 2 лв. Имало и таен код за предаване на информация към другите кондуктори, че подкупът вече е платен.

Ако някой от тях се натъкне на пушача в тоалетната, пътникът трябвало да смигне и да каже: „Знам, че е забранено, но вашият колега вече ми направи забележка“.

Последният случай, за който разказа читателка на „Труд“, е от 22 юли т.г. в нощния влак от Бургас за София.

„Когато попитахме кондуктора кога ще спре влакът, за да слезем да пушим, той ни отговори, че ще направи нещо. След малко се върна и ни взе по 2 лева, упътвайки ни до тоалетната“, разказа читателката. Малко по-късно се извила опашка от желаещи да пушат.

От БДЖ първо казаха пред „Труд“, че не знаят за такива случаи. После обаче управителят на „БДЖ Пътнически превози“ Димитър Костадинов е издал заповед да се разследват служителите в предоставените от „Труд“ случаи и ако информацията се потвърди, ще има дисциплинарни наказания.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари