Спрете геноцида над русенци!

6

Русе излезе тази вечер на пореден протест за чист въздух.

От 18 часа пред Съдебната палата жителите на крайдунавския град отново настояват да се сложи край на промишлените замърсявания и институциите да вземат решителни мерки за спирането на геноцида над русенци.

Вече осма година хората в града са принудени да се борят за правото си да дишат чист въздух. Това е 15-ят протест за чист въздух, припомниха протестиращите. 

Те носят плакати с различни послания. Ето и някои от тях: "Имаме право на чисти въздух", "Русенци, осъзнайте се, чист въздух няма по магазините и сайтовете", "Дишането в Русе е вредно за Вас и хората около Вас", "Русе иска да диша!", "Гербери, направете своя избор корупция или законност".

Припомняме ви, че в ранните сутрешни часове на миналия ден камерите на Община Русе, поставени в непосредствена близост до едно от предприятията – потенциални замърсители на въздуха в Русе в Индустриалния парк - "Линамар", засякоха залпово изпускане на пушек от покривните съоръжения.

Изпускането на дима е станало малко преди 6:00 часа и е продължило около минута и половина. Вятърът към този момент е бил от югоизток, а след 7:00 часа сменя посоката си на североизток, съобщиха от общинската администрация.

Малко преди 8:00 часа се получават и първите сигнали за отчетлива миризма на бакелит в центъра на Русе и кварталите „Възраждане“, ЦЮР и „Хъшове“.

Васил Златев сподели видеокадри от протеста:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари