Спортните клубове „Аристон“ и „Локомотив“ се обединяват в един отбор

2
Общината ще стопанисва стадион "Локомотив" и ще го предоставя като тренировъчна база
Общината ще стопанисва стадион "Локомотив" и ще го предоставя като тренировъчна база Снимка: ОбС-Русе

Общинският съвет прие безвъзмездното предоставяне на стадион „Локомотив“ на ОП „Спортни имоти“.

Предложението е по искане на директора на общинското предприятие Борислав Рачев и е аргументирано с необходимостта от спортни бази на територията на гр. Русе, които да се използват за обучение по различни видове спорт.

С предоставянето на имота се цели увеличаване на тренировъчната база за различните видове спорт, както и по-пълноценното ползване на имота.

Припомняме, че СК „Локомотив“ премина във владеене на Община Русе, след като на общинската сесия през м. януари съветниците гласуваха концесионният договор с АРИСТОН-С“ ООД, да бъде прекратен.

За прилагането на новата уредба не са необходими финансови средства, като в бюджета на предприятието е планиран бюджет за стопанисване на съоръжението.

На заседанието на комисията по „Младежта и спорта“ г-н Рачев разясни, че тревната настилка, материалната база и изкуствените терени ще се поддържат от служителите на ОП „Спортни имоти“.

Тренировъчният процес към момента не е прекъснат. И още – спортните клубове „Аристон“ и „Локомотив“ се обединяват в един отбор и заедно ще постигнат съвместна договорка с общината за продължаване използването на тренировъчната база под наем, допълниха от общината.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари