„Локомотив“ Русе се възражда като феникс от пепелта

3
Дългогодишната вражда между русенските клубове „Локомотив“ и „Аристон“ е на път да приключи благополучно
Дългогодишната вражда между русенските клубове „Локомотив“ и „Аристон“ е на път да приключи благополучно

Легендарният русенски футболен клуб „Локомотив“ се възражда от пепелта като феникс.

След края на концесията на стадиона и връщането му на Община Русе, дългогодишната вражда между русенските клубове „Локомотив“ и „Аристон“ е на път да приключи благополучно.

Двата клуба са се договорили да извършат формално сливане под името „Локомотив“ след края на настоящия футболен сезон. В проведен разговор президентите Петър Петров („Локомотив“) и Николай Синабов („Аристон“) са постигнали съгласие и са уточнили план за действие. Целта е преди всичко да бъдат успокоени треньорите, родителите и децата в школата на „Аристон“, че след изтичането на концесията на стадион „Локомотив“ няма да се получат сътресения в тренировъчния процес и в провеждането на мачовете на техните отбори, пише вестник 24 часа.

От друга страна, решението за сливане на двата клуба ще улесни и процеса на преговорите с Община Русе за ползването на футболния комплекс от „железничарите“. Състоянието на централния терен на стадион „Локомотив“, където в неделя „железничарите“ изиграха първия си пролетен мач от шампионата на Областната група, е сравнително добро. На едно от малките игрища трябва да се извърши частична подмяна на настилката. Налице са течове в съблекалните и в баните, и там се налага осъществяването на спешни ремонтни работи.

Ръководствата на ФК „Локомотив“ и на Община Русе продължават интензивните проговори за начина, по който стадионът ще се ползва от футболния клуб. Общинарите са поискали да получат план за инвестиции и да се запознаят с това как от клуба смятат да се справят поддръжката на терените и прилежащата инфраструктура. Детско-юношеските отбори ще ползват съвместно базата, но ще довършат участието си в първенствата и турнирите до края на този сезон, съответно от името на „Локомотив“ или „Аристон“, така както са в момента. От началото на спортно-състезателния сезон 2021/22 всичките те ще бъдат вече под името „Локомотив“. Освен децата и юношите, от „Аристон“ остават и треньорите Мариян Тодоров, Камен Симеонов, Мартин Йорданов и Александър Александров, които ще продължат работата си в локомотивската школа. Мариян Тодоров е бивш юноша и футболист на Локомотив (Русе). В богата си визитка има две шампионски титли на България с отбора на Литекс (Ловеч) през 1998 и 1999 г., а с ЦСКА е вицешампион през 2001 г.. Камен Симеонов и Мартин Йорданов също са бивши футболисти на представителния тим на „железничарите“.

Президентът на „Локомотив“ Петър Петров е изразил намерението на футболния клуб да инвестира в поставянето на електрическо осветление на голямото помощно игрище, което ще позволи провеждането на вечерни тренировки, а също така и да бъде изградено още едно допълнително малко игрище. Средства ще бъдат осигурени и за осъществяването на текущи ремонти. От своя страна, президентът на ФК „Аристон“ Николай Синабов е обявил решението си да предостави безвъзмездно на ФК „Локомотив“ валяка, косачките и другите инструменти и инвентар, използвани досега за поддържането на терените по време на изтеклата концесия на стадиона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари