Според Веселин Марешки боят в магазин в Габрово е инсценировка

0
Кукловодите реално не са сметнали ефекта от това, че българският народ има нетърпимост към тези неща и няма да разбере, че участва в този долнопробен сценарий
Кукловодите реално не са сметнали ефекта от това, че българският народ има нетърпимост към тези неща и няма да разбере, че участва в този долнопробен сценарий

По всичко личи, че случката в магазина в Габрово е една поредна инсценировка, която партии с позатихнал рейтинг правят предизборно, за да се опитат да възбудят интереса към тях и отчаян опит да покачат своя рейтинг.

Това заяви на брифинг в парламента председателят на партия "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки по повод инцидента в Габрово и последвалите протести в града.

Хората в Габрово правилно се бунтуват и реагират толкова остро, посочи Марешки и допълни, че ситуацията е много опасна. "Кукловодите реално не са сметнали ефекта от това, че българският народ има нетърпимост към тези неща и няма да разбере, че участва в този долнопробен сценарий и абсолютно спонтанно ще излезе на протести. И се получава така, че заради един-два процента повече рейтинг на някой самозабравил се политик, ние сме готови да направим гражданска война", коментира той. Да използваш тези настроения, да предизвикваш безредици, да използваш народа за партийните си цели е грозно и присъщо само на предатели и слаби политици, каза депутатът.

От "Воля" се обявяваме категорично против опитите на която и да е партия да се заиграва с националната сигурност, за да спаси рейтинга си, каза Марешки. Такова предизборно заиграване според него е безотговорно и показва липса на патриотизъм.

Не мога да повярвам, че един силов вицепремиер може да падне толкова ниско, че да се оправдава в тази ситуация с кмета на Габрово, коментира Марешки. Според него това показва безсилие и липса на държавническо мислене. По думите на Марешки концепцията за интеграция на ромите, предложена от вицепремиера Красимир Каракачанов, предизвиква огнища на напрежение. Разединените патриоти не могат да въведат ред помежду си, та камо ли ред в държавата или в Европейския парламент, коментира още лидерът на "Воля".

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари