Спомени за времето, когато от и до Русе можеше да се лети

15

Находки от едно време повдигат въпроса в русенци: Защо не се възстановят полетите от и до Русе?

Във Фейсбук страницата РусчукБГ - Старият Русе откриваме публикувано интересно разписание - на вътрешните самолетни полети на ТАБСО, извършвани през 1963 - 1964 година. Полети от и до Русе, обаче е имало и преди тези години. Русенец публикува изрезка от вестник, която е от 1927 година.

Още тогава гражданите са можели да летят с аероплан от София до Русе, от Русе до Варна и обратно.

"Разписание на вътрешните полети на самолетите на ТАБСО за периода 1 ноември 1963 - 31 март 1964 година.

От София за Русе излита в 11:30 часа и каца в Русе в 12:45 часа

След около половин час, по-точно в 13:25 излита обратно от Русе и в 14:40 часа каца в София.

По това време летището на Русе се е намирало в района на сегашния индустриален парк. По-късно, през 1967 година е построено военното летище в Щръклево. Предвижда се и пътнически терминал, който използва същата писта."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Гост
    Метеорът гореше като ламя, но със старите двигатели от времето на танковете Т34. Днешните двигатели са много по-икономични, а има и електрически. Самолетен билет до София може и да струва 150 лв, а може и да е по-евтин. Като тръгнеш с Аудито В8, което гори 15/100 нафта, са си почти същата сума пари.
  • -6
    2
    Отегчен
    Като почнат да публикуват едни сълзливи спомени, едно превъзнасяне по самолети и метеори по дунава. Абе няма проблем да ги има. Въпросът е кой ще плаща. В момента цената на билет Русе-Видин с метеор би трябвало да е към 500 лева. При 100% заетост с пасажери. Ония чудовища горяха като лами. Съвременен самолет Русе-София няма как падне под 150 лева цена на билет. А и, кой ще пътува? То хора няма, камо ли бизнес, който може да си го разреши.
  • 2
    1
    Аз
    Което ме сеща за едни Усмивки от телефонните Услуги - Извинете, къде се намира Аерофлота на съветското ТАБСО? ;)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари