Спомен за Даяна!

1
Навършват се 20 години от смъртта на обичаната принцеса
Навършват се 20 години от смъртта на обичаната принцеса

20 години от смъртта на обичаната британска принцеса Даяна. 

Тя загина на 31 август 1997 г. при автомобилна катастрофа в Париж. По време на инцидента в автомобила са и Доди ал-Файед и неговият бодигард, както и Анри Пол, който шофира автомобила, предаде Нова Телевизия.

Бодигардът на Ал-Файед - Тревор Рийс-Джоунс, който седял на предната пътническа седалка, е единственият, който оцелява.

Инцидентът става в тунела Понт де л'Алма. Колата се блъска в тринадесетата колона на тунела. Анри Пол и Доди ал-Файед загиват на място. Двулентовият тунел е бил построен без метални прегради между колоните, в резултат на което и най-малкото отклонение от посоката на движение лесно би се превърнало в директен сблъсък с колоните.

Даяна получава сериозни наранявания на сърцето и вътрешен кръвоизлив. Транспортирана е с линейка до болницата, но по пътя получава два сърдечни пристъпа и въпреки опитите на лекарите умира в 4:00 ч. сутринта местно време.

18-месечното френско съдебно разследване приключва през 1999 г. с изявлението, че автомобилната катастрофа, при която умира принцесата, е причинена от Анри Пол, който загубил контрол над колата при висока скорост и под влияние на алкохол. Кръвният анализ показал, че съдържанието на алкохол в кръвта му било три пъти повече от допустимите норми

Любопитен факт е, че бащата на Доди - Мохамед ал-Файед, собственик на „Хародс" и на хотел „Риц", твърди, че катастрофата е резултат от конспирация и е ръководена от MI6 по инструкции от принц Филип, херцог на Единбург.

През 2007 г. в Кралския съд започва ново разследване. На 7 април 2008 г. съдебният състав потвърждава решението си - Даяна е загинала поради невнимателното шофиране на Анри Пол и поради преследването от страна на фотографите.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари