Почистиха бунището край Товарна гара

0
Почистиха ЖП спирката до Товарна гара в Русе
Почистиха ЖП спирката до Товарна гара в Русе Видео: КИС 13

Почистиха ЖП спирката до Товарна гара в Русе.

Миналата седмица ви показахме района, който бе започнал да прилича на импровизирано сметище. Както се вижда от кадрите преобладаваха отпадъци от найлонови опаковки, изхвърлени там от пътниците, докато чакат влака или при слизане на спирката, предаде КИС 13.

Въпреки че Националната компания железопътна инфраструктура, в чийто сервитут попада обектът, имат задължението да поддържат района, потърсихме за съдействие Общината. Оттам изпратили комисия, която да извърши проверка на място. След като се уверили, че спирката наистина е започнала да се превръща в бунище, се свързали с железопътната компания, която поела ангажимент да събере боклука до вторник тази седмица.

Това не се случи, тъй като не успели да подсигурят хора за уборката на района. Два дена по-късно обаче, почистването най-накрая е факт. Прави впечатление, че тук-там вече има хвърлени нови отпадъци, само часове след акцията.

От Националната компания железопътна инфраструктура съобщиха, че още през миналата година са били обсъдени конкретни мерки за изграждане на нов перон, навес, подходи и рампи за трудноподвижни хора. Поради недостиг на финансови средства, обаче към момента не са извършени дейности по проектирането и изграждането на новите съоръжения. 

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари