Спипаха пиян шофьор в Русе

0
18-годишен седнал напушен зад волана на "Фолксваген Пасат" във Ветово
18-годишен седнал напушен зад волана на "Фолксваген Пасат" във Ветово Снимка: архив

При полицейски проверки спипаха пиян шофьор в Русе и 18-годишен напушен водач във Ветово

Около 22:50 часа на 7 юли в гр. Русе, на ул. "Тулча" - кръгово движение с ул. "Потсдам", служители от Пътна полиция са спрели за проверка лек автомобил с марка "БМВ" с русенска регистрация, при която като водач е установен 35-годишен русенец. На шофьора е направена проверка с техническо средство за употреба на алкохол и уредът е отчел показания от над 1.2 промила.

На водача полицаите са съставили акт и са му издали талон за медицинско изследване, след което е задържан и конвоиран до УМБАЛ "Канев", където е дал кръвна проба за изследване, а направената химическа експертиза на пробата е с резултат от 1,43 на хиляда.

По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

На 8 юли около 18:30 ч. в гр. Ветово, по ул. Съединение, екип на местното районно управление е спрял и извършил проверка на лек автомобил "Фолксваген Пасат" с русенска регистрация, с водач на 18 г. На младия шофьор е направена проба с техническо средство за употребата на наркотици, при която уредът е показал положителен резултат за канабис. На 18-годишния е издаден талон за изследване, след което е задържан и съпроводен до русенската болница "Канев", където пред лекар отказва да даде проби за изследване.

Случаят е документиран и предаден на разследващ полицай и срещу шофьора на фолксвагена е започнато бързо производство по описа на РУ – Ветово, за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари