Спешна помощ отказва прием на мъж с натрошен таз и счупени ребра

4
Шокиращ сигнал за отказ на медицинска помощ в Русенско
Шокиращ сигнал за отказ на медицинска помощ в Русенско Снимка: БГНЕС / Архив

Шокиращ сигнал за отказ на медицинска помощ в Русенско

Сигнал за отказана медицинска помощ в Русенско отново буди недоволство в обществото. Синът на пострадалия мъж се оплаква в платформата Helpbook.info.

Според неговите думи, на 25 февруари 2023 г., екип на Спешна помощ е бил повикан в село Сеново, област Русенска. Бащата на младежа, който е бил в безпомощно състояние, не е бил приет в медицинско заведение и не му е била предоставена необходимата медицинска помощ. След повторни обаждания на младежа до спешния телефон 112, екип на Спешна помощ е бил изпратен на мястото на инцидента на 1 март 2023 г. Състоянието на пострадалия е било толкова сериозно, че той е бил приет в болница с натрошен таз и счупени ребра.

Тази история повдига редица въпроси - защо пострадалият мъж не е бил хоспитализиран по време на първото повикване на екипа на Спешна помощ? Кое е отговорното лице за отказа на медицинска помощ? Какви мерки се взимат, за да не се повтарят подобни случаи?

От Dunavmost ще следим развитието на събитията в Русенско и ще съобщим в най-кратки срокове за новините във връзка с тази история.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Даниела иванова
    Моля да се разясни какво е спешно състояние.какво е неотложно състояние.при отказ от хоспитализация бърза помощ не идва на адреса.щом е пенсионер би трябвало да е здравно осигурен.бърза помощ не разполага с кугел.подвижен рентген за да види че пациента има травма.
  • 5
    3
    дай
    една дорета от 10 хапа
  • 11
    2
    Обективен
    Най-вероятно въпросният не е бил здравно осигурен, но от друга страна пък случаят си е спешен.
  • 13
    1
    123
    да пий два бускулизина и едно но шпа сутрин ако се напикае от болка. нищо му няма, не е за нас. и затръшват слушалката.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари