Спелеолог се удави в река Искър

0
Трагичния инцидент станал по време на подготовката на изкуствен сал за екстремно спускане /Снимката е илюстративна/
Трагичния инцидент станал по време на подготовката на изкуствен сал за екстремно спускане /Снимката е илюстративна/

Столичен спелеолог се удави тази вечер в буйните води на река Искър край Мездра и спасителни екипи продължават издирването му.

Трагичния инцидент станал по време на подготовката на изкуствен сал за екстремно спускане по въжен тролей в археологичния комплекс „Калето”, предава 24 часа. Събитието е част от провеждането на „Приключенски многобой 2018”, организиран от „Уайлдан“ и пещерния клуб „Хеликтит” от София и трябваше да се проведе утре.

Незабавно е бил подаден сигнал на тел.112 и на мястото на инцидента пристигнали екипи на пожарната, полицията и спешната помощ. Започнали са издирвателни действия, които продължават и в момента. Спасителните дейности за провеждат при изключително трудни условия заради пълноводната река.

На мястото пристигнаха областният управител Малина Николова и кметът на Мездра Генади Събков. В спасителните действия се включиха и членове на местния спелеоклуб. Вероятно провеждането на състезанието утре ще бъде отложено заради трагичния инцидент.

Удавилият се спелеолог е от столицата, на 38 години, баща на две деца. Бил е леководолаз и инструктор по пещерно спасяване. Опитал се е да доплува до брега, но тъй като не е познавал района, вместо да се насочи към левия бряг на реката, където има пещерни ниши и би могъл да се хване за някоя скала, е тръгнал към десния бряг и бил отнесен от течението.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари