Спектакълът „Ясен и Омая“ на Куклен театър - Русе е с три номинации за наградите „Икар“ 2024

2
Постановката на пиесата на Петя Миладинова, е дело на режисьора Ивайло Марков
Постановката на пиесата на Петя Миладинова, е дело на режисьора Ивайло Марков Снимка: Куклен театър - Русе

Постановката на пиесата на Петя Миладинова, е дело на режисьора Ивайло Марков

Спектакълът „Ясен и Омая“ на Куклен театър Русе е номиниран за три престижни награди „Икар“, съобщиха от културният институт. Постановката на пиесата на Петя Миладинова, е дело на режисьора Ивайло Марков.

Спектакълът получи номинации в категориите:

  • Най-добър куклен спектакъл;

  • Постижение в кукленото изкуство за сценографията и куклите на Наталия Гочева;

  • Постижение в кукленото изкуство на актрисата Христина Стоянова за ролите ѝ на Халата и Омая 2.

Продукцията е създадена от екип от талантливи професионалисти, които са сътворили уникална постановка, съчетаваща в себе си вълнуваща история, майсторска изработка на куклите и завладяваща музика.

Ясен и Омая“ е вълнуваща история вдъхваща нов живот на българските митологични същества. Това е спектакъл за любовта, преодоляването на трудностите и силата на човешкия дух. Спектакълът е подходящ за възрастни и деца над 7 годишна възраст, а оригиналната музика, красивите кукли и емоционална актьорската игра го правят незабравимо преживяване.

Екипът реализирал спектакъла включва още актьорите Димитър Пишев, Ивета Маринова, Мартин Пашов, Светлина Станчева, Радинела Тотева, Христина Стоянова и Васил Маринов, който е също композитор на музиката и автор на звуковата среда.

Художественото ателие и кукломайсторите работили по сътворяването на тази сценична магия са Георги и Таня Пасеви, Александър Гаралов, Соня Чурова, Петър Чукуров и Емил Неделчев, а костюмите ушити от Теодора Бонева.

Номинациите за „Икар“ 2024 са поредното признание за таланта на екипа на Куклен театър Русе и за високото качество на постановките в института. „Ясен и Омая“ може да гледате на 08 февруари, четвъртък, от 19:00 часа в Куклен театърРусе, а билети и повече информация може да намерите на www.puppetruse.com

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари